FOTO: null

Na 8. Trci prijateljstva održanoj u Kuli, na kojoj je učestvovalo preko 700 učenika iz zemalja regiona, mladi Ugljevičani nastupali su sa 16 učesnika .

Ugljevičanima je ovo bilo prvo učešće na  Trci prijateljstva u Kuli, a trčali su na stazama  na 5 i 10 km, gdje je  učestvovalo preko 700 učenika.

“Ovo nam je prvi put da se ovako organizujemoi učestvujemo na Trci prijateljstva u Kuli.Moram istaći  da nam je u organizaciji odlaska i učešću na ovoj trci veliku podršku pružila naša Opština Ugljevik”, kaže Mladen Stevanović ugljevički maratonac,  osvajač brojnih nagrada i priznanja u atletici.

Učešćem na ovoj  i sličnim trkama  mladi Ugljevičani  su u prilici  da na najbolji mogući način promovišu sport i atletiku, kao i zdrav način života .

“ Trudićemo se da ovako organizovano posjećujemo mnoge trke, uključimo što više ljudi u trčanje i zajedno putujemo, upoznajemo nova mjesta, ljude, osjetimo sportski ambijent, atmosferu, zadovoljstvo i sve što trčanje donosi”, kaže Stevanović.

Ugljevik polako dobija epitet  “grada atletike”  budući da  je  već po drugi put  domaćin atletske Ulične  trke  na 10 km čiji je  promoter proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić .

“Na našoj trci očekujemo veliki broj učesnika iz regiona, potrudićemo se da organizaciju podignemo na još veći nivo, nego prošle godine, i da trka bude trka zadovoljstva - spoj trčanja, mladosti, prijateljstva, humanosti i radosti”, kaže za InfoBijeljina Mladen Stevanović jedan od glavnih organizatora ovogodišnje ugljevičke Druge ulične trke.

Druga ulična trka u Ugljeviku biće održana 28. avgusta pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )