FOTO: null

Na 4. Tesla Global Forumu, koji je održan od 07. do 10.07.2016. na Fruškoj Gori., a koji okuplja brojne talentovane mlade ljude iz zemalja regiona, učešće su uzeli i predstavnici organizacije Centra mladih iz Ugljevika.

Ovogodišnji Tesla Global Forum bio je u znaku  jubileja – 160 godina od rođenja Nikole Tesle i osamdesetogodišnjice  otkako je Tesla proglašen počasnim građaninom Novog Sada.

Forum je okupio više od stotinu mladih obrazovanih i kreativnih ljudi iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore za koje su  organizatori pripremili sadržajan program, koji se sastojao iz predavanja, kreativnih radionica, panela, projekcija dokumentarnih filmova, izleta itd.

“Čast nam je što smo imali priliku da budemo predstavnici Republike Srpske na Tesla Global Forumu koji okuplja mlade istraživača i buduće naučnike iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Prateći predavanja, učestvovanjem na radionicama i panel diskusijama svi zajedno smo bolje spoznali rad i djelo ali i način razmišljanja Nikole Tesle.Tesla svojim likom i djelom treba da bude inspiracija svakom mladom čovjeku današnjice, na moje zadovoljstvo uvidio sam, da je svima nama, koji smo učestvovali na ovom obrazovnom - naučnom skupu, on inspiracija”, kaže za InfoBijeljina, jedan od učesnika foruma, predsjednik Centra mladih Ugljevik Branko Petrović.

Učesnici foruma takođe su imali priliku prisustvovati  Svečanoj akademiji povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle koja se održala u Matici Srpskoj u Novom Sadu.

Učešće za mlade iz Republike Srpske na Tesla Global Forumu obezbjedilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Univerzitet u Banja Luci.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )