FOTO: null

Sinoć je u Centru za kulturu i informisanje, pod pokroviteljstvom Opštine Lopare, održan donatorski koncert Orkestra “Harmonika” iz Ugljevika.

Loparčani su u prepunoj sali Centra za kulturu i informisanje  burnim aplauzima dočekali i ispratili mlade virtuoze na harmonici, koji  vrijedno već nekoliko godina, nastupaju pod dirigentskom palicom nastavnika  Slavka Nikolića.

Cilj donatorske akcije bio je prikupljanje novca za finansiranje puta u Kanadu, na koji bi članovi orkestra “Harmonika” , ukoliko se prikupe neophodna novčana sredstva, trebali krenuti  krajem oktobra.

“Svrha donatorske večeri je pomoć našim članovima orkestra da prikupimo novčana sredstva za finansiranje puta u Kanadu, gdje smo pozvani kao gosti ispred CSO “Sveti Sava”  iz Vankuvera”, kaže šef orkestra Slavko Nikolić.

Nikolić je posebnu zahvalnost izrazio načelniku opštine Lopare dr Radi Saviću koji je omogućio organizaciju koncerta u Loparama i izrazio podršku ovim mladim ljudima čija je najveća ljubav muzika.

Donatorskom koncertu prisustvovali su brojni predstavnici kulturnog , javnog i politčkog  života Lopara koji su  svojim donacijama dali doprinos da ovi  mladi talentovani ljudi odu na put, ne samo u daleku Kanadu, nego da nastave put ka ostvarenju svojih životnih želja i snova u svijetu muzike.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )