FOTO: null

Danas su članovi neformalne grupe „Budući pripravnici“ na Trgu pravde u Brčkom započeli štrajk glađu, kako bi, kako kažu, i na taj način pokušali skrenuti pažnju nadležnih u distriktu na svoj status.

Pripravnici očekuju isti tretman kao i ranijih godina kada su mladi visoko obrazovani odrađivali jednogodišnji pripravnički staž koji je finansirala lokalna Vlada.

"Danas smo se okupili i započeli štrajk glađu jer od nadležnih nismo dobili nikakav odgovor na naše zahtjeve. U štrajku ćemo ostati dok ne dobijemo odgovor", kazala je Đurđica Marković u ime „Budućih pripravnika“.

Gradonačelnik Brčko distirkta Anto Domić nije želio komentarisati početak štrajka glađu „Budućih pripravnika“ rekavši da ostaje pri ranijim stavovima jer se većina tih diplomaca nakon odrađenog pripravničkog staža ponovo vraća na Biro za zapošljavanje.

‘’Odrađivanje pripravničkog staža po ovom programu nije dalo željene rezultate pa je potrebno pronaći efikasnije rješenje, rekao je Domić u ranijim izjavama za medije.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )