FOTO: InfoBijeljina.com

Kroz projekat „Majevički vjesnici mira“ u Centru za kulturu i informisanje u Loparama realizovane prve dvije aktivnosti.

Risto Lujić, koordinator, je rekao da Projekat „Majevički vjesnici mira“ okuplja mlade ljude iz Lopara i Teočaka koji kroz zajedničke aktivnosti promovišu pomirenje i povjerenje, a realizuje se uz podršku projekta PRO- Budućnost“. 

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih grupa u Bosni i Hercegovini, a provode ga humanitarna organizacija CRS /Catholic Relief Services/, uz podršku Karitasa /Caritas/ BiH, Instituta za razvoj mladih „KULT“, foruma građana Tuzla /FGT/, Helsinškog parlamenta građana Banjaluka /HCA/ i Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini /MRV/.
 
„Upoznavanjem drugih i prevazilaženjem predrasuda postavljamo temelje pomirenju i dobroj saradnji u našim lokalnim zajednicama“- naglasio je Lujić.

 
On je dodao da su realizovane dvije aktivnosti i to „Predstavica za nasmijana lica“ u kojoj su nastupila djeca iz dramskih sekcija osnovnih škola iz Lopara i Teočaka i folklorna sekcija iz Teočaka, a zatim je održana i radionica „Pomiraonica“.
 
Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić pozdravio je prisutne naglašavajući da opština Lopare podržava aktivnosti u okviru Projekta PRO-Budućnost i da će se nastaviti saradnja koja je bila veoma korisna.
 
„Topla riječ i gvozedna vrata otvara“, rekao je Ristić i dodao da je pomirenje, poštovanje i skladan život među ljudima na ovim prostorima veoma potrebno, a da je neophodno uvažavati razlike kako bi se prevazišli nemili događaji iz skorije prošlosti.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )