FOTO: null

Prvi dan škole, u novoj 2015./2016. školskoj godini, bio je povod da predstavnici Organizacije mladih DNS Ugljevik, posjete danas JUOŠ “Aleksa Šantić” u Ugljeviku, uruče donaciju u vidu monitora za računare i ujedno požele srećan početak školske godine uč

Prilikom nedavne posjete ministra prosvjete i kulture RS  Daneta Maleševića Ugljeviku i obilaska JUOŠ “Aleksa Šantić“ konstatovano je, između ostalog, da je računarskom kabinetu neophodno nekoliko monitora, kako bi se ovaj kabinet u potpunosti opremio i funkcionisao.

Mladi DNS-a izrazili su želju, da uz pomoć OO DNS-a Ugljevik, organizuju akciju prikupljanja sredstava za  nabavku monitora za potrebe škole i iste doniraju školi.

Upornošću i angažovanošću aktivista Organizacije mladih DNS-a, novčana sredstva su prikupljana tokom cijelog ljeta, da bi se do početka nove školske godine, kao što je planirano, obezbijedila.

Početak nastave bila je prilika da se obećana pomoć učenicima i nastavnicima ove škole uruči i time  u narednom periodu u značajnoj mjeri olakša vid  informatičke nastave u kabinetima.

Ideja mi se jako dopala i pružio sam im maksimalnu podršku da realizaciju ovog projekta dovedu do kraja i na taj način omoguće školarcima kojima danas počinje nova školska godina da u boljim uslovima i na kvalitetniji način stiču nova znanja, a i da nastavnicima škole bude olakšan rad.Na ovaj način simbolično pokazujemo da je prioritet za DNS Ugljevik ulaganje u obrazovanje i mladost Republike Srpske, kaže za InfoBijeljina Dragiša Vidaković, predsjednik OO DNS-a Ugljevik.

Direktor  Osnovne škole “Aleksa Šantić” Ugljevik, Sreten Lukić, zahvalio se ovom prilikom delegaciji DNS-a Ugljevik na donaciji u ime učenika i nastavnika ove škole, i izrazio zadovoljstvo što lokalna zajednica vodi i uvijek je vodila računa o prosvjeti i kulturi.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )