FOTO: InfoBijeljina

Andrej Ačimović, mladi košarkaš bijeljinskog Košarkaškog kluba "Radnik", sa 16 godina već se može pohvaliti rezultatima na parketu.

Mladi Bijeljinac je učestvovao na Evropskom prvenstvu za kadete B divizije za reprezentaciju BiH. Andrej je po statističkim podacima bio najbolji igrač reprezentacije, najbolji strelac i najbolji skakač, a četvrti igrač Evropskog prvenstva.

Planovi su mu da se usavršava i da radi na sebi, a želja da jednog dana obuče dres Real Madrida.

"Ljubav prema košarci mi se javila u 5. godini, a počeo sam zbog moje sestre Anastasije. Moji počeci su krenuli u Košarkaskom klubu 'Plus', gdje sam trenirao do 12. godine", ističe Ačimović za portal InfoBijeljina.



Znao je, ističe, da neće biti lako uskladiti školske obaveze sa onim na parketu, ali sa voljom i trudom može se sve postići.

Komentarišući rezultate ostvarene u "Radniku", on kaže da je zadovoljan, kao i uslovima u Bijeljini.

"Nadam se da ćemo ove godine ostvariti još bolje rezultate", naglašava Ačimović.



Podsjetimo, u avgustu je u Bugarskoj igrano Evropsko U16 prvenstvo u košarci, divizija B, a u 22 selekcije našla se i reprezentacija BiH, čiji su kadeti osvojili 6. mjesto u Evropi, s tim što je jedan od ključnih igrača bio upravo ovaj mladi Bijeljinac.

Andrej je proglašen drugim najkorisnijim igračem turnira, ali i najkorisnijim centrom prvenstva. 

"Na takmičenju sam upoznao mnogo djece iz različitih košarkaških sredina. Takmičenje je bilo organizovano na visokom nivou", priča nam Andrej.

Kao i svi sportisti, i on ima svoje uzore, ali i klub za koji bi volio da zaigra.



"Košarkaski uzori su mi Nikola Jokić, Luka Dončić i LeBron James. Volio bih jednog dana da igram za Real Madrid", ističe Ačimović.

Njegov trener Igor Mihajlović prisjeća se da je Andrej kog njega došao u klub sa svojih 10 godina.

"Od prvih treninga mi je zapao za oko, bez obzira što se nije puno razlikovao od svojih vršnjaka, ali je imao košarkaški osjećaj u sebi. Već sa 12 godina smo počeli pored redovnih treninga da radimo i individualno", ističe Mihajlović. 



Trebalo je, dodaje, dosta rada i strpljenja kako za njega tako i za komplet generaciju 2006/07.

"Mislim da će Andrej tek u narednim godinama pokazati svoj raskošan talenat, naravno uz veliki rad i odricanje", poručuje Mihajlović za portal InfoBijeljina.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )