FOTO: InfoBijeljina

Andrej Ačimović, mladi košarkaš bijeljinskog Košarkaškog kluba "Radnik", sa 16 godina već se može pohvaliti rezultatima na parketu.

Mladi Bijeljinac je učestvovao na Evropskom prvenstvu za kadete B divizije za reprezentaciju BiH. Andrej je po statističkim podacima bio najbolji igrač reprezentacije, najbolji strelac i najbolji skakač, a četvrti igrač Evropskog prvenstva.

Planovi su mu da se usavršava i da radi na sebi, a želja da jednog dana obuče dres Real Madrida.

"Ljubav prema košarci mi se javila u 5. godini, a počeo sam zbog moje sestre Anastasije. Moji počeci su krenuli u Košarkaskom klubu 'Plus', gdje sam trenirao do 12. godine", ističe Ačimović za portal InfoBijeljina.Znao je, ističe, da neće biti lako uskladiti školske obaveze sa onim na parketu, ali sa voljom i trudom može se sve postići.

Komentarišući rezultate ostvarene u "Radniku", on kaže da je zadovoljan, kao i uslovima u Bijeljini.

"Nadam se da ćemo ove godine ostvariti još bolje rezultate", naglašava Ačimović.Podsjetimo, u avgustu je u Bugarskoj igrano Evropsko U16 prvenstvo u košarci, divizija B, a u 22 selekcije našla se i reprezentacija BiH, čiji su kadeti osvojili 6. mjesto u Evropi, s tim što je jedan od ključnih igrača bio upravo ovaj mladi Bijeljinac.

Andrej je proglašen drugim najkorisnijim igračem turnira, ali i najkorisnijim centrom prvenstva. 

"Na takmičenju sam upoznao mnogo djece iz različitih košarkaških sredina. Takmičenje je bilo organizovano na visokom nivou", priča nam Andrej.

Kao i svi sportisti, i on ima svoje uzore, ali i klub za koji bi volio da zaigra."Košarkaski uzori su mi Nikola Jokić, Luka Dončić i LeBron James. Volio bih jednog dana da igram za Real Madrid", ističe Ačimović.

Njegov trener Igor Mihajlović prisjeća se da je Andrej kog njega došao u klub sa svojih 10 godina.

"Od prvih treninga mi je zapao za oko, bez obzira što se nije puno razlikovao od svojih vršnjaka, ali je imao košarkaški osjećaj u sebi. Već sa 12 godina smo počeli pored redovnih treninga da radimo i individualno", ističe Mihajlović. Trebalo je, dodaje, dosta rada i strpljenja kako za njega tako i za komplet generaciju 2006/07.

"Mislim da će Andrej tek u narednim godinama pokazati svoj raskošan talenat, naravno uz veliki rad i odricanje", poručuje Mihajlović za portal InfoBijeljina.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )