FOTO: null

Svoje dvije najveće strasti - glumu i pisanje, bijeljinski talentovani mladi glumac Vladan Čalija, spojio je u svoj književni prvenac pod naslovom „U svijetu čuda“.

Knjigu “U svijetu čuda”  posvetio je glumici Ružici Sokić koja je, kako kaže bila  i ostala njegova inspiracija,  zaslužna za njegove glumačke početke. 

“Drago mi je što sam oteo od zaborava divne ljude, sjajne glumce, knjiga je obogaćena i fotografijama iz privatne arhive glumaca, a u suštini je posvećena Ružici Sokić”,  kaže glumac.

On ističe kako su mu veliku podršku u stvaranju knjige dali porodica Bate Živojinovica, zatim Miki Lukić suprug Ružice Sokić, Vlado Petrić i Dara Čalenić, kao i njegovi profesori i drugovi.

“Knjiga je pisana s posebnim emocijama i predstavlja, kako moja divna rediteljka Milica Kralj kaže, predgovor mog života i onoga što još treba da mi se desi”, kaže Čalija učenik Škole glume u klasi Nebojše Glogovca.

Mladi glumac nedavno je proglašen za najboljeg u kategoriji glume u okviru  Manifestacije "Otvorena scena 2016".

“Mnogo se radujem, uzbuđen sam. Drago mi je što sam istrajao i ostvario svoju želju, sve sto sam poželio s ljubavlju ispunilo mi se”, objašnjava Vladan.

Čalija, koji je trenutno  usresređen na pripreme za upis na Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, prvu promociju knjige planirao je u Beogradu, a zatim slijedi promocija i u njegovoj rodnoj Bijeljini. 

Knjiga “U svijetu čuda “  naći će u knjižarama i na ostalim prodajnim mjestima u Bijeljini od 7.novembra.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )