FOTO: null

Knjiga „U svijetu čuda“, koja će uskoro imati i drugo dopunjeno izdanje, mladog bijeljinskog glumca Vladana Čalije bio je povod za snimanje dokumentarca u režiji Bijeljinca Miodraga Pejčića, studenta filmske i TV montaže u Beogradu .

Čalijina knjiga “U svijetu čuda” objavljena u oktobru prošle godine, a koja je posvećena velikoj glumici Ružici Sokić, svojevrstan je dnevnik ispunjen impresijama svakodnevnih dogodovština počevši od onih ljubavnih, školskih, pa od poznanstava sa glumcima.

Ova priča bila je i povod za snimanje dokumentarca na čiju ideju je došao Miodrag Pejčić student završne godine filmske i TV montaže u Beogradu, kojem će ovo biti ujedno i diplomski rad. 

- Dokumentarac je moj diplomski rad, a motivacija da bas Vladana izaberem je ta što se o njemu može dosta toga reći, pre svega o njegovoj ljubavi za glumom, poznanstvu sa glumcima i ostalom , objašnjava Pejčić.

- Snimanje dokumentarca u Bijeljini je završeno, ostalo je da se snime scene u Beogradu. Što se tiče snimanja u Bijeljini, snimalo se u osnovnoj i srednjoj školi u kojoj je Vladan išao i ide, u Centru za kulturu u Bijeljini itd. U Beogradu nameravam da snimam u Aleji zaslužnih građana, Ateljeu 212, u Vladanovoj glumačkoj skoli i verovatno na još nekim lokacijama u Beogradu, kaže Pejčić.

Čalija  ističe da mu je  neizmjerno  značila podrška, koju je tokom stvaranja knjige dobio od beogradskih glumaca, a posebno od supruga pokojne glumice, tako da je odlučio da knjigu proširi i objavi  u dopunjenom izdanju.

- Pošto je knjiga dobro prihvaćena odlučio sam da je još malo doradim, dopunim, sredim. Za koji dan treba da izađu probni primjerci, a potom će i promocija - priča Čalija.

Vladan  kaže da su njegovu knjigu  podjednako dobro prihvatili  i Bijeljinci i Beograđani, a da mu ipak najviše znače  pohvale glumaca i profesora u Glumačkoj školi „Prvi koraci" u Beogradu, čiji je učenik. 

Dopunjeno izdanje imaće nove tekstove obogaćene novim  fotografijama , a krasiće ga i novi dizajn korica knjige. Snimanje  dokumentarca o mladom bijeljinskom glumcu  biće završeno  tokom aprila mjeseca, a biće emitovan i na nekim televizijama u Srbiji .

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )