FOTO: InfoBijeljina

Bijeljinac Vanja Mićić ostvario je dječački san da obuče plavu uniformu, te je danas saobraćajni policajac na motociklu u Loznici, ali i višestruki prvak Srbije u taekwondou, sa impozantnim rezultatima i na međunarodnim takmičenjima.

Do sada, u svojoj sportskoj karijeri zabilježio je 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu, 3. na Evropskom, te 2. na Balkanskom.

Trenutni je viceprvak Srbije u kategoriji seniora +87, pošto zbog povrede nije mogao da "odradi" finale. 



"Kada bih rekao da sam dostigao svoj maksimum, lagao bih. I dalje postoje novi ciljevi koji su zacrtani i na kojima trenutno radimo", kaže Mićić za portal InfoBijeljina.

Njegova zaduženja, kao saobraćajnog policajca na motociklu, jesu kontrola saobraćaja i samih učesnika, sankcionisanje vozača i ostalih učesnika u saobraćaju, kao i preventivno djelovanje. On je još kao mali maštao da bude policajac.



"Pošto dolazim iz policijske porodice, to nije ništa novo. Čim se stekla prva prilika da konkurišem, ja sam to i uradio", priča Mićić.

Osnovnu školu "Sveti Sava" završio je u Bijeljini, a potom upisao Srednju tehničku školu “Mihajlo Pupin”, smjer saobraćaj, zanimanje tehničar drumskog saobraćaja. 

Nakon srednjoškolskog obrazovanja, 2019. godine konkurisao je u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, koju je završio za devet mjeseci te 1. oktobra 2020. godine stupio u radni odnos.

Školovanje za policajca, priznaje, podrazumijeva odličnu psihofizičku pripremu.



"S obzirom da sam reprezentativac Srbije u taekwondou, psihofizičke pripreme nisu izostajale iz svakodnevnog života, ali naravno da su postojale i određene pripreme za samu obuku", kaže Mićić.
 
Kada je, prisjeća se, krenuo na obuku, izgledalo mu je da se tu njegova sportska karijera završava.



"Ali naprotiv, čak mi je i sama obuka doprinijela u pripremama za takmičenja. Od kada sam počeo da radim, MUP mi je omogućio da idem i na bodovne turnire koji su bitni sa reprezentaciju. Put sporta teče još uvijek, jer ništa nije teško ako radite ono što volite", naglašava Mićić.

Nekada je, priznaje, malo teže da sve obaveze izorganizuju, ali ako na to gledamo kao nešto što volimo, to ne predstavlja nikakvu obavezu, nego samo povod i cilj koji vas vuku da idete dalje.



Opisao nam je i šta mu je najljepše u poslu s jedne i sportu s druge strane.

"Najveću čar koju ovaj posao nudi jeste možda što preventivno djelujemo kako bi spasili ljudski život, jer je on najvredniji. A što se sporta tiče, istakao bih stalni kontakt sa ljudima i zdrav život, ali kada je posao u pitanju mnogo je prednosti. Samim sportskim rezultatima vi postajete uzor mnogim ljudima, te samim tim u ovom poslu stičete autoritet gdje vas ljudi jos više poštuju i cijene", priča Mićić.



I pored svih ti obaveza, u Bijeljinu dolazi često.

"Za Bijeljinu me vezuju mnoge stvari, prije svega porodica, prijatelji, a onda same uspomene koje su tu ostale od vrtića pa do završetka osnovne škole", zaključuje Mićić za portal InfoBijeljina.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )