FOTO: null

Šesnaestogodišnji atletičar iz Bijeljine Alesandro Manojlović učenik drugog razreda Ekonomske škole, bavi se atletikom već 10 godina.

Prve atletske korake je načinio na nagovor svog učitelja Stojka Pejića u AK “Akademac“ koji je osnovao Milan Stojanović uz pomoć Momčila Mandića trenera AK“Zvornik“. 

Već na prvom takmičenju mladi atletičar Alesandro Manojlović osvaja prvu medalju za novoosnovani klub AK “Akademac“ i to u Sarajevu na prvenstvu BIH (2. mjesto – 600m, 2011. godina), već tada skreće pažnju atletskih stručnjaka. Naredne 2012. godine postaje prvak BIH na 1000m u svojoj kategoriji. 

"Iz godine u godinu postizao sam sve bolje i bolje rezultate, da bi prelaskom u AK “Zvornik“ prije 5 godina na inicijativu trenera Momčila Mandića počeo ozbiljnije raditi. Prelaskom u AK “Zvornik“ dobio sam stručnije i bolje uslove za rad gdje me trener Mandić prebacuje sa srednjih, na kraće pruge", rekao je za InfoBijeljina mladi atletičar. 

U tom periodu postaje višestruki prvak RS i BIH, a takođe i na međunarodnim takmičenjima ostvaruje odlične rezultate kao što su Otvoreno prvenstvo Vojvodine, otvoreno prvenstvo Beograda, open Novi Sad.  

"Kad se osvrnem iza sebe i pogledam pregršt medalja koje sam osvojio, ova godina je bila najuspješnija. Ostvario sam lični rekord u Banjaluci 110 m prepone (15:20s), drugo mjesto Banjaluka na 300m, drugo mjesto u Zenici na 400 m prepone (01:04:09), prvo mjesto 110 m prepone „Prvenstvo Vojvodine", zaključio je na kraju razgovora Manojlović, dodajući da je nakon ovih, više nego dobrih rezultata, uslijedio poziv za atletski kamp RS koji je održan u Trebinju, na kome se našao na šiem spisku reprezentacije BIH. 

Njegova lična očekivanja za narednu sezonu su da podigne formu i popravi rezultate na 110 m prepone i 400 m prepone i uđe u reprezentaciju BIH.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )