FOTO: InfoBijeljina

Mladen Stevanović iz Ugljevika je svestrani, vrlo rijetki sportista na ovim prostorima, bavi se trčanjem, disciplina maraton i ultramaraton, takmiči se u triatlonu a vodi i školicu sporta u svom gradu.

Nedavno je postao prvak BiH u ultramaratonu. Za Mladena kažu ‘‘kada trenira djecu ili odrasle, trči, vozi bicikl ili pliva, kada se trka ili organizuje trke – on sigurno dolazi do cilja’’.

Prije deceniju i po počeo je rekreativno da trči, a svoj prvi maraton istrčao je 2012. godine u Beogradu.

- Posljednje takmičenje sam imao u Cazinu, to je ultramaratonsko prvenstvo BiH koje je ujedno bilo i kvalifikaciono za svjetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine. Učestvovao sam u Cazinu u trci na 50 kilometara, bio prvi i izborio odlazak na svjetsko prvenstvo. Trka u Cazinu je bila u specifičnim uslovima, na stadionu, kružna trka, priča Mladen za InfoBijeljina.
 
Pet puta je učestvovao na Beogradskom maratonu, trčao je i Moskovski, a na noćnom maratonu u Novom Sadu prošao je kroz cilj kao treći.
 
- Moj rezultat 2017. godine u ultramaratonu bio je sedmi u svijetu. Pretračao sam za 6 sati 82,3 kilometra. Istakao bih i trku na 100 kilometara na svjetskom prvenstvu koju sam trčao 7,22 sata što je i rekord BiH. Maraton u Ljubljani 2,39, eto to su neki moji rezultati koje bih izdvojio. Moj najveći uspjeh je što godinama unazad, iz dana uz dan, živim atletiku, dodaje Mladen.
 
 
Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Banjaluci i kao trener vodi Školu sporta. Projekat već pet godina okuplja djecu uzrasta od 5 do 10 godina. Zahvaljujući uspjesima u maratonu, ultramaratonu i triatlonu, 2015. godine ponio je titulu najboljeg sportiste Ugljevika.
 
- Trčanje da li rekreativno ili profesionalno sve je masovnije na ovim našim prostorima. Iz Ugljevika, takođe, sve nas je više, često nas bude i po tridesetak koji odlazimo na trke u Srbiju, odnosno Novi Sad, Kulu, Beograd. Potom smo bili i u Splitu , Dubrovniku, Ljubljani, rekao je on.
 
Još jedan u nizu projekata čiji je inicijator Stevanović jeste Ulična trka u Ugljeviku. Uz glavnu trku na 10 kilometara, organizuje se i takmičenje za djecu, trke na 100 i 200 metara. Promoter trke 2016. godine bila je proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )