FOTO: null

“Jedini siguran koji ostaje u Radniku iduće sezone je Mladen Krstajić, za ostale ćemo videti” - Tako je predsjednik kluba iz Bijeljine Mladen Krstajić kroz smijeh započeo intervju za "Glas Srpske" nakon što je njegov klub osvojio Kup BiH i ostvario pravo

* GLAS: Poslije slavlja u Kupu nemate mnogo vremena za odmor, jer je žrijeb parova prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope 20. juna. Kakvi su planovi na rekonstrukciji tima?

KRSTAJIĆ: Moja želja je da imamo pokrivenu finansijsku konstrukciju koja iznosi 900.000 maraka za sezonu i to je neki minimalac sa kojim se možemo boriti za opstanak. Od toga 50 odsto dobijamo od lokalne uprave, dok ostalo skupljamo na sve načine. Zatvaranje finansijske konstrukcije malo nas koči u daljem radu, jer imamo mnogo ideja koje ne možemo da realizujemo. Sa veoma malim sredstvima napravili smo ogroman uspeh koji je ravan osvajanju Lige šampiona, jer nam je cilj na početku sezone bio ostanak u Premijer ligi, a stigli smo do sedmog mesta i pehara u Kupu. Nikad se ne zadržavam samo na onome što sam uradio, već gledam da idem dalje. Nedostatak para drži mi ruke vezanim. Pokušaću da zadržim celu ekipu na okupu, mada su mnogi skrenuli pažnju na sebe dobrim igrama. Igračima ne želim da obećavam kule i gradove da bi ostali sa nama i dobiće ono što smo se dogovorili, ali možda nećemo moći da odgovorimo na jače ponude ostalih klubova. Ukoliko nas neko napusti, naći ćemo adekvatna rešenja.

* GLAS: Ko sigurno napušta ekipu?

KRSTAJIĆ: Izaći ćemo u susret golmanu Asmiru Avdukiću, koji sa nama ima ugovor na još godinu. Izrazio je želju da pređu u Borac zbog supruge i deteta koji žive u Banjaluci. Želi da završi karijeru u Borcu i valjda imam dovoljno kredita da ga sam pustim da ode.

* GLAS: Junak revanš meča finala Kupa bio je Samir Memišević sa dva gola, a odlično je igrao tokom sezone. Ima li ponuda za njega?

KRSTAJIĆ: Nije samo Memišević interesantan ostalim klubovima, već su tu Dino Beširević, Dušan Hodžić, Ivan Jakovljević, Makro Obradović i joše neki. Drago mi je što smo stvorili momke sa karakterom i nikom od njih nećemo praviti probleme ukoliko dobiju bolje ponude da osiguraju egzistenciju. Za sada nemamo konkretnih ponuda, ali ih očekujem uskoro.

* GLAS: Hoće li trener Slavko Petrović ostati na klupi?

KRSTAJIĆ: Posle ovakvih rezultata normalno je da on ima ponuda, a uz to mu je i isticao ugovor, ali nismo hteli da ga pustimo pa smo potpisali dvogodišnju saradnju sa njim, na čemu je najviše insistirao gradonačelnik Mićo Mićić. Slavko je stvorio igrače, a isto tako i Radnik je stvorio Slavka Petrovića.

* GLAS: Hoće li biti osvježenja u stručnom štabu?

KRSTAJIĆ: U planu imamo Mladena Žižovića, koji već ima B licencu i blizu je toga da postane deo stručnog štaba. Ima tu još momaka, ali o tom potom.

* GLAS: Zbog neispunjavanja uslova Gradskog stadiona u Bijeljini, koje propisuje UEFA, Radnik će svoje evropski debi imati u Banjaluci. Očekujete li podršku banjalučke publike?

KRSTAJIĆ: Žao nam je što naši navijači iz Bijeljine i okolnih mesta neće imati priliku da na Gradskom stadionu gledaju evropske utakmice, ali je to bila nemoguća misija, jer u ovako kratkom roku ne možemo da ispravimo sve te sitnice koje nas koče. S druge strane, igramo u Republici Srpskoj i sigurno će nas navijači podržati u Banjaluci gde imam dosta prijatelja koji su obećali pomoć.

* GLAS: Može li se u skorije vrijeme očekivati da Gradski stadion u Bijeljini ispuni UEFA uslove?

KRSTAJIĆ: Treba realno sagledati situaciju i ne može se sve napraviti preko noći. Želim da napravim reflektore na stadionu u Bijeljini, a pomoć mi je obećao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik iako mene politika ne interesuje, već samo sport. Došao sam u Bijeljinu na poziv Miće Mićića i nakon godinu i po svakog mogu da pogledam u oči, jer su mi savest i obraz čisti pošto sam savesno radio i nisam nailazio na prepreke, već su mi naprotiv svi pomagali.

* GLAS: Još se ne znaju potencijalni rivali Radnika u kvalifikacijama. Koga biste željeli da dobijete?

KRSTAJIĆ: Želimo protivnika koji nam je blizu i da prođemo u drugo kolo. O imenima koga ne želimo tek kada saznamo koga možemo dobiti. Bitno je da smo ispunili cilj i izborili Evropu, ostalo je ekstradobitak.

Pomoćnik Muslinu

Iako je prvobitno demantovao da će biti pomoćnik novom selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu, Krstajić je, ipak, uspio da se dogovori pa će postati dio stručnog štaba "orlova".

- Dogovorio sam se sa Muslinom i biću angažovan kao prvi pomoćnik selektora, a sam Muslin je tražio da budem sa njim. Čast mi je i zadovoljstvo da ću raditi u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Zahvaljujem na ukazanom poverenju, a uveren sam da se možemo plasirati na Mundijal 2018. godine u Rusiji. Imamo veliku obavezu prema naciji koja od tima sa državnim grbom očekuje mnogo. Volim izazove, a vidim da novi selektor ima koncept rada koji mi odgovara, a mnogo ga poštujem kao čoveka i stručnjaka. Ne patim od kompleksa da budem nečiji pomoćnik i nije mi teško da nosim čunjeve. Imaću obaveza u selekciji, ali one neće remetiti moje planove u Radniku.

Upravni odbor

Sastanak članova Upravnog odbora Radnika trebalo je da bude održan u petak naveče, a na njemu je trebalo da bude raspravljano o daljim planovima, jer za Bijeljince sezona počinje veoma brzo zbog nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )