FOTO: Al Jazeera Balkans

"Orlovi" počinju pripreme za dva meča Lige nacija, selektor izlazi pred novinare prvi put od Svjetskog prvenstva u Rusiji

Klupski fudbal će u narednih desetak dana ustupiti mjesto reprezentativnom, a srpska fudbalska javnost će konačno dobiti priliku da čuje selektora "orlova" Mladena Krstajića. Prošlo je više od dva mjeseca kako se reprezentacija Srbije vratila iz Rusije "neobavljena posla" odmah posle grupne faze, a da pritom nigdje nije mogla da se čuje analiza dešavanja od strane čovjeka koji je bio najodgovorniji za struku, samim tim i za rezultat.

Pored toga, u FSS su pribjegli vještom manevru i prilikom nedavnog objelodanjivanja spiska, što je urađeno putem zvaničnog sajta FSS, pa je tako Krstajić ponovo izbjegao nezgodna pitanja.

"Skrivalicama" je kraj, pa će se selektor u ponedeljak sigurno pojaviti pred sedmom silom u Staroj Pazovi i objasniti detalje oko spiska za utakmice sa Litvanijom i Rumunijom, a nema sumnje da će se dio repertoara odnositi i na učešće Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Srbija u novi ciklus ulazi bez trojice najiskusnijih - Branislava Ivanovića, Vladimira Stojkovića i Duška Tošića. I dok je za Ivanovića i Tošića praktično i prije Mundijala bilo jasno da im je to oproštaj od nacionalnog tima, izostanak Vladimira Stojkovića je za mnoge predstavljao iznenađenje. Jedno od zanimljivijih pitanja na koje će Mladen Krstajić morati da da odgovor je i zašto na spisku nema kapitena Kristal palasa Luke Milivojevića. Dosadašnja objašnjenja pojedinaca, uglavnom u pisanoj formi, su djelovala sve samo ne ubjedljivo.

Srbiju u septembarskom turnusu Lige nacija očekuju dueli sa Litvanijom 7. septembra u Viljnusu, i protiv Rumunije u Beogradu tri dana kasnije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )