FOTO: null

Jedan od najvećih trenera stvaralaca u Republici Srpskoj i BiH Darko Nestorović izabran je juče, na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH u Zenici za petog po redu selektora mlade reprezentacije BiH od ujedinjenja fudbala na prostorima dejtonske

Zenica opet srećna Nestoroviću

Nekadašnji golgeter zeničkog Čelika, Spartaka iz Subotice i beogradskog Rada koji je nastupao u Norveškoj, Švedskoj i Hong Kongu trenersku karijeru je gradio u Radniku (Bijeljina), Drini (Zvornik), Rudar Prijedoru, Slobodi iz Mrkonjić Grada i fočanskoj Sutjesci i gde god je bio kretao je od „nule“ sa zadatkom da formira i stvori tim, a posle toga i ostvari zapažene rezultate. Isti zadatak ga čeka i u mladoj reprezentaciji BiH čiji novi kvalifikacioni ciklus počinje tek na jesen sledeće godine.

Na funkciju selektora mladog tima (U-21) Nestorović je izabran u Zenici, gradu gde je doživeo najzvezdanije trenutke u igračkoj karijeri i jedan je od najboljih strelaca nekadašnjeg prvoligaša Jugoslavije sa „Bilinog polja“.

- Pre svega srećan sam zbog imenovanja za selektora mlade selekcije BiH. Zahvaljujem se matičnom Fudbalskom savezu Republike Srpske i predsedniku Mili Kovačeviću na predlogu, ali i članovima Izvršnom odbora krovne kuće fudbala koji su taj predlog prihvatili i ukazali mi poverenje. Nastojaću da ga opravdam svojim profesionalnim i odgovornim radom, a da će kao proizvod toga doći i rezultati – rekao je u prvoj izjavi posle imenovanja Darko Nestorović.

Olakšavajuća okolnost za novog selektora je ta što će takmičarske utakmice doći tek nakon završnive finalnog turnira Evropskog prvenstva na leto tako da će moći da izvrši kvalitetnu selekciju igrača i pokuša prvi put sa U-21 reprezentacijom da prođe u završnicu kontinentalnog šampionata.

- Gde god sam radio ostavljao sam dubok trag. Opšte je poznato BiH je područje puno fudbalskih talenata i nadam se da ćemo uspešnim i odgovornim radom napraviti dobru i pozitivnu priču. U svim klubovima gde sam radio nikada nisam preuzimao gotovu ekipu već sam radio na njenom stvaranju, stvarao sam svoj proizvod. Tako će biti i sada jer se stvara nova reprezentacija do 21 godine što mene kao selektora raduje. Svi oni koji me poznaju i moj sistem rada znaju da će priliku, u prvom redu, dobiti igrači iz domaćih liga, Premijer i entitetskih liga, kao i ekstra talenti. Nadam se da ću, još jednom ponavljam, opravdati poverenje ukazano od strane fudbalskih foruma Republike Srpske i BiH. Ovo je za mene novi izazov, a ne plašim se toga i volim da radim – rekao je na kraju Darko Nestorović novopostavljeni selektor mladog tima BiH.

On je na ovoj funkciji nasledio Vladu Jagodića koji je četiri godine sastavljao mladi tim BiH, a pre Jagodića selektori ove kategorije igrača bili su Ibrahim Zukanović, Nikola Nikić i Branimir Tulić.

Darko Nestorović je za selektora mlade reprezentacije BiH izabran kao predlog Fudbalskog saveza Republike Srpske, a pored njega kandidati za ovu funkciju su bili treneri banjalučkog Borca i trebinjskog Leotara Vinko Marinović i Damjan Ratković.

Stručni štab

Stručni štab mlade reprezentacije BiH nije kompletiran, ali je poznata većina njegovih članova. Pored selektora Nestorovića u njemu će biti pomoćni trener Dženan Uščuplić i trener golmana Danimir Milkanović. Ovaj stručni štab će biti kompletiran u narednom periodu.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )