FOTO: InfoBijeljina

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

 
Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i duž riječnih tokova i savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.
 
Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Draksenić - Vrbaška u dužini 27,3 kilometara i dionici Kozarska Dubica - Draksenić - granica BiH/Hrvatske /Jasenovac/ u dužini 16,5 kilometara.
 
Na magistralnom putu Brčko - Bijeljina, zbog radova na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija usporeno uz povremene 15-minutne obustave.
 
Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, u blizini graničnog prelaza Hum, zbog deminerskih radova u vremenu od 7.00 do 15.00 časova privremeno se obustavlja saobraćaj na 30 minuta, a 10 minuta traje propuštanje saobraćaja.
 
Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 
U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška - Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.
 
S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, iz AMS mole vozače da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
 
Na dionicama magistralnog puta Crkvina - Modriča jedan i Šešlije - Johovac, kao i na dionici Ustiprača - Međeđa, u toku su radovi, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.
 
Na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rudarska/ - Stari Majdan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog sanacije klizišta, pa iz AMS vozačima savjetuju da voze opreznije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
 
Zbog radova u tunelu "Kalovita brda", na magistralnom putu Ljubogošta - Pale izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i u tunelu "Čeljigovići" na putu Lapišnica - Ljubogošta i tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/.
 
Izmijenjen je saobraćaj i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik zbog izgradnje mini hidroelektrane.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ izmijenjen je režim vožnje i postavljena je privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.
 
Na regionalnom putu Dobro Polje - Jažići - Grajsoljci izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova.
 
Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.
 
Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero - Šipovo, saobraćaj se povremeno obustavlja u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, dionica Mrakovica - Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac - Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta, na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade - Krupac /Ulica Ravnogorska/, u vremenu od 8.15 do 15.00 časova povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova radnim danima, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja, kao i na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci.
 
Na regionalnom putu Čajniče - Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, kao i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.
 
Na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.
 
U Federaciji BiH na auto-putu zbog radova na dionici Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
 
Zbog radova na mostu u naselju Dobrinje na dionici auto-puta Kakanj - Visoko najavljene su privremene izmjene režima saobraćaja, tako što će se saobraćati dvosmjerno, u suprotnoj traci od zone radova.
 
Zbog radova u tunelima "Hum" i "Pečuj" zatvorena je lijeva traka u obje tunelske cijevi, a na mjestu radova saobraća se usporeno, voznom trakom.
 
Na putu Tuzla - Kalesija zbog radova u tunelu "Čaklovići" saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.
 
Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
 
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Konjic - Jablanica u tunelu "Crnaja", Donji Vakuf - Jajce, Nemila - Žepče, Grude - Ljubuški, Stolac - Hutovo i Gračanica - Srnice Donje.
 
Na graničnim prelazima zadržavanja nema dužih zadržavanja.
 
Iz AMS podsjećaju vozače da je granični prelaz Kozarska Dubica otvoren za međunarodni putnički saobraćaj.  
 
Vangabaritni teret na tri putna pravca
 
Na putnim pravcima granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - granični prelaz Brod, granica FBiH/Republike Srpske Ledenice - Crkvina - granični prelaz Šamac, granica FBiH/Republike Srpske Caparde - granični prelaz Karakaj i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - granica Republike Srpske/FBiH Karuše kreće se prevoz vangabaritnog tereta.
 
Prevoz vangabaritnog tereta kreće se i na putevima granica FBiH/Republike Srpske Karuše - auto-put - granični prelaz Gradina Donja, granični prelaz Vardište - granica Republike Srpske/FBiH Goražde - granica FBiH/Republike Srpske Ustikolina - Tjentište - Gacko - Zovi Do - Tunel Straževica i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka - Derventa.
 
Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )