FOTO: InfoBijeljina.com

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros odvija po suvim i mjestimično mokrim kolovozima, iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozačima skreću pažnju na moguće odrone na dionicama u usjecima, a na putevima gdje su u toku sanacioni radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije.

Na magistralnom putu LJubinje-Žegulja svaki dan biće potpuno obustavljen saobraćaj od 8.00 do 15.00 časova zbog radova, a vozila preusmjeravana alternativnim putnim pravcem Stolac-Berkovići-Krivače-Trebinje. Učesnici u saobraćaju koji namjeravaju putovanje završiti u LJubinju imaju mogućnost prolaska postojećim magistralnim putem.
 
U toku je izgradnja pješačke i biciklističke staze zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja uz magistralni put Rudice-Novi Grad, a izmjena ima i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad.
 
Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac u toku je rehabilitacija puta gdje je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila.
 
Zbog sanacionih radova biće izmijenjeno odvijanje saobraćaja na dijelu magistralnog puta Johovac-Rudanka-Doboj, kao i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka. Radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naseljenom mjestu Rudanka.
 
Saobraćaj se odvija otežano na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići na samoj liniji razgraničenja zbog sanacije klizišta.
 
Zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.
 
Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.
 
Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.
 
Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru, zbog sanacije puta.
 
Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.
 
Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-granica Republike Srpske/FBiH /Prisika/, put preko Kneževa, svaki dan od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom.
 
Obustava saobraćaja je produžena na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka zbog sanacije klizišta i saobraćaj se preusmjerava na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.
 
Zbog opasnosti od pojave klizišta na dijelu regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding" u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.
 
Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila zbog aktiviranih klizišta.
 
Na regionalnom putu Kozarac-Vrbaška na snazi je zabrana saobraćaja za motorna vozila nosivosti veće od pet tona zbog sanacije klizišta sve do utorka, 5. septembra.
 
U FBiH zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik /Bukvičko brdo/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.
 
U toku su radovi na magistralnom putu u Sarajevu, na tranzitu od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca, zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.
 
Saobraćaj se odbija sporije zbog radova na magistralnim putevima Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova.
 
Zadržavanja na graničnim prelazima u BiH jutros nisu duža od 30 minuta.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )