FOTO: InfoBijeljina

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.
 
Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj.
 
Vozačima iz AMS savjetuju da voze maksimalno oprezno, te da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.
 
Zbog radova na dionici magistralnog puta LJubogošta - Pale u tunelu "Kalovita brda", izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova u tunelu "Ugar" na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Zbog radova na dionici magistralnog puta Kozarac - Lamovita saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu, odnosno lokalni put Kozarac - Lamovita.
 
Na mjestu ukrštanja dionice magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/ - Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi u banjalučkom naselju Vrbanja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zog izgradnje kanalizacije.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj - Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju saobraćaj se odvija usporeno.
 
Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju dionica magistralnih puteva Doboj - Doboj /Poljice/ i Rudanka - Doboj.
 
Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan - Vukosavlje /Jakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Johovac - Rudanka -
Doboj - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, kao i na dionici Crkvina - Modriča jedan.
 
Zbog radova na raskrsnici dionice magistralnog puta Ivanjska - Šargovac i lokalnog puta Zalužani - Dragočaj u banjalučkom naselju Ramići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Iz AMS savjetuju vozačima da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
toku su radovi na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Gornja Vijaka jedan, zbog čega dolazi do izmjena u odvijanju saobraćaja.
 
U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići - Vlasenica - Han Pijesak i Vlasenica - Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Karakaj dva - Drinjača, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod - Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova najavljene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Na dijelu magistralnog puta Rača - Bijeljina - Ugljevik u toku je uređenje puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.
 
U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.
 
Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, na dionici Mrakovica - Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac - Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.
 
Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona preko nadvožnjaka na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn.
 
Na regionalnom putu Čajniče - Miljeno u mjestu Luke, zbog klizišta, saobraćaj se odvija oteženo jednom trakom.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Jezero - Šipovo, saobraćaj će biti povremeno obustavljan u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan sat.
 
Na dionoci regionalnog puta Starni Majdan - Lamovita, zbog radova, naajvljene su izmjene u odvijanju saobraćaja.
 
Zbog radova na dionici regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.
 
Na dionici međuentitetska linija Stanić Rijeka - Doboj - Derventa - granični prelaz Brod kretaće se prevoz vangabaritnog tereta pa vozačima iz AMS skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
 
Ma području FBiH magla u jutarnjim časovima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Spreču.
 
Na putu Tuzla - Kalesija, na dionici Simin Han - Caparde, zbog radova u tunelu "Čaklovići" saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.
 
Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela.
 
Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
 
U toku su i radovi u tunelu "Crnaja" na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.00 do 4.30 časova, saobraćaj kroz tunel obustavlja.
 
Radovi si u toku i na putevima Bugojno - Rostovo, Ustikolina - Goražde, Tarčin - Konjic, Stolac - Hutovo, Posušje - Tomislavgrad i Banovići - Ribnica, kao i na raskrsnici magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.
 
Večeras od 23 časa najavljeni su radovi na auto-putu u blizini naplatnog mjesta Sarajevo sjever i to na isključnom kraku iz smjera naplatnog mjesta Sarajevo sjever za Vogošću, te uključnog kraka iz smjera Vogošće prema Mostaru.
 
Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.
 
BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri zemlje.
 
Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan "pi-si-ar" /PCR/ test na virus koronakoji ne smije biti stariji od 48 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )