FOTO: null

Gradnja auto-puta napravila je probleme mještanima nekoliko sela od Laktaša do Prnjavora. Mještani Drugovića tvrde da gube lokalnu putnu komunikaciju, ali i lokalnu rijeku.

U Drugovićima, selu između Laktaša i Prnjavora, na trasi auto-puta Banajaluka-Doboj, tvrde da im auto-put pravi ogromne probleme. Namjera izvođača radova da izmjesti magistralni put M15 koji prolazi kroz selo, umjesto da napravi vijadukt preko puta, selo će da ostavi u izolaciji, tvrde mještani.

Gradnja auto-puta napravila je ogromne probleme i mještanima uz rijeku Crkvenu. Tvrde da je neadekvatnim izvođenjem radova i lošim propustima već tokom poplava, bilo ugroženo nekoliko kuća. Mještani tvrde i da je plan u daljoj gradnji auto-puta izmještanje korita rijeke Crkvene. O svemu su bez uspjeha obavijestili sve nadležne institucije: Vladu, Skupštinu i Preduzeće "Autoputevi Republike Srpske".

Slavoljub Bundalo tvrdi da će izmještanjem korita rijeke Crkvene ostati bez vodenice, a i on se plaši novih poplava.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i potpredsjednik Vlade Srebrenka Golić podsjeća da je ekološka dozvola za kompletnu dionicu puta Banjaluka-Doboj izdata prošle godine. Nije upoznata sa konkretnim tvrdnjama mještana sela na trasi puta do Prnjavora.

Mještani Drugovića i Hrvaćana tvrde da neće odustati od nastojanja da zaštite svoju imovinu i interese sela. U suprotnom, kažu, selo će ostati ostrvo ograđeno auto-putem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )