FOTO: null

Mještani bijeljinskog naselja „Krušik“ danas su oko 14.00 časova vidjeli dvije zmije u dvorištu, koje su nedugo zatim i ubili.

Kako su objasnili za portal InfoBijeljina ove zmije su pronašli u plasteniku u Ulici Svetozara Ćorovića. 

Veterinari kažu da su u pitanju neotrovne zmije - bjelouške i da nema razloga za paniku, iako prizor zmije nimalo nije prijatan. 

„To su barske vodene zmije, koje nisu otrovne. Hrane se glodarima, ribama, žabama, više su korisne nego opasne. Veoma je važno naglasiti da u Semberiji nema otvornih zmija, možda na Majevici, ali ovo područje ne. Iako vas ujede može doći do lokalne infekcije jer sama po sebi zmija ima dosta bakterija u ustima, ali ne može doći do smrti“, objašnjava za InfoBijeljina Sandro Mađarac, dr veterinarske medicine, dodajući da zmiju možete otjerati štapom i ona će odmah pobjeći, ali je nikako ne treba ubijati.

Građani smatraju da su ih česte poplave prethodnih godina natjerale da se pojave na mjestima gdje ih ranije nismo viđali.

Ni u Domu zdravlja nisu zabilježili ujed zmije otrovnice. Ipak, i ujed neotrovnice može biti neprijatan i izazvati određene tegobe. Obavezno se treba javiti doktoru, kako bi se rana adekvatno zbrinula.

Iz Doma zdravlja Bijeljina poručuju da imaju sve potrebne medikamente u slučaju ugriza zmije otrovnice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )