FOTO: glassrpske

SARAJEVO- Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je da nije upoznat da je Direkciji za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA) dostavljen dopis Evropske jedinice za koordinaciju kriznih situacija u vazduhoplovstvu (EACCC) u vezi sa zabranom vazdušnog prostora u BiH za ruske avione zbog sukoba u Ukrajini.

Mitrović je istakao da je logično da Direkcija takav zahtjev, ukoliko ga je dobila, obradi i proslijedi resornom ministarstvu.
 
On se osvrnuo i na tvrdnje medija da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković povodom dopisa EACCC pozvala BHDC da preduzme neophodne radnje i, u skladu sa odredbama Zakona o vazduhoplovstvu BiH, avionima iz Rusije zabrani letenje u vazdušnom prostoru BiH.
 
"Turkovićeva i Ministarstvo inostranih poslova nemaju nikakve ingerencije nad BHDCA. Moja poruka je da uvažena koleginica radi poslove iz nadležnosti njenog ministarstva", rekao je Mitrović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )