FOTO: null

Na putu kroz kanjon Vaskez postapokaliptična slika: pukotine, četiri i po metra visoke izbočine, procepi i udubljenja! Nadležni još nemaju objašnjenje kako se auto-put „zgužvao“, jer nije bilo ni obilnih padavina niti zemljotresa koji bi mogli da izazovu

Deo auto-puta kroz Santa Klaritu, grad u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, za samo tri dana, pretvorio se u brdašca asfalta.

Sve je počelo malom pukotinom na putu kroz kanjon Vaskez. Međutim, ona se vrlo brzo pretvorila u scenu iz postapokaliptičnog blokbastera.

Lokalne vlasti reagovale su brzo zatvaranjem puta, što nije sprečilo znatiželjnike da dolaze do „kovrdže“ auto-puta kako bi je osmotrili i fotografisali.

Nesvakidašnji prizor privukao je neke i kao prirodna rampa za vozače skejtborda, interesantna deonica za ekstremne bicikliste.

Problematičan deo puta dug je 60 metara, a neki delovi se uzdižu i do četiri i po metra iznad prvobitnog nivoa. 

Profesor Džeremi Bojs sa Univerziteta UCLA kaže da je nejasno šta je izazvalo fenomen: „Nije bilo olujnih kiša koje bi pokrenule ovakve promene, niti zemljotresa“.

Narednih dana trebalo bi da stigne objašnjenje, najavljuju stručnjaci ističući da se proveravaju sve opcije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )