FOTO: null

Policija Republike Srpske još se nije odredila prema zahtjevu Saveza sindikata Republike Srpske da im se odobri izlazak na proteste u ponedjeljak, 28. decembra, zbog najavljenog usvajanja novog zakona o radu, a za koji tvrde da je na štetu radnika.

"Do ovog trenuka nismo dobili odgovor od MUP-a Republike Srpske, osim pisma da otklonimo nedostatke u prijavi, a morali smo i da se obratimo i lokalnoj zajednici, iako to nije bilo u našoj nadležnosti", rekla je predsjednica Saveza sindikata Ranka Mišić.

Iznenađeni su ovim potezom policije, jer, kako je rekla, ovo nije prvi put da Savez sindikata organizuje proteste i nikada nisu imali problem s odobravanjem skupa i nada se da to neće biti ni ovaj put.

Ona je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekla da će protesti, ako budu odobreni, u ponedjeljak krenuti u 14 časova, ispred zgrade ovog sindikata, jer je Vlada odlučila da bez saglasnosti Sindikata uoči Nove godine uputi u Narodnu skupštinu Republike Srpske na usvajanje novi zakon o radu u Republici Srpskoj.

"Niko ne zna kada je Vlada utvrdila ovaj zakon", ustvrdila je Mišić.

Ponovila je protivljenje sindikalaca na Vladinu radnu verziju zakona o radu te istakla da ne žele da niko, a posebno ne Vlada, smanjuje i onako „bijedna“ radnička prava.

"Ko ima mandat da pristane na smanjenje radničkih prava? Mi u sindikatu nemamo", kategorična je predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske.

Kaže je da se na nju i njenu porodicu vrši pritisak te je pozvala "da to prestane".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )