FOTO: null

BANJALUKA, Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je danas u Banjaluci u razgovoru sa delegacijom izvjestilaca Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope da je sindikat bio protiv donošenja novog zakona o radu u Sr

Mišićeva je istakla da je sindikat bio za izmjene tadašnjeg zakona o radu za šta vlasti nisu imale razumijevanja, jer je novi zakon bio jedan od uslova Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za dobijanje nove tranše kredita, saopšteno je danas iz Saveza sindikata Republike Srpske.

„To je dovelo do protesta koje je Sindikat organizovao kako bi još jednom ukazao na dugoročne posljedice koje će novi zakon prouzrokovati na prostorima Srpske, a to je još lošije ekonomsko i socijalno stanje radnika, što će sigurno pojačati odlazak produktivne radne snage“, rekla je Mišićeva.

Na sastanku je razgovarano i o reformama pravosuđa, javne uprave, te o korupciji i kriminalu u BiH.

Izvještaj Monitoring komiteta o napretku BiH biće dostupan krajem decembra ove godine, a rok za sumiranje stavova, mišljenja i informacija relevantnih institucija iz BiH je septembar ove godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )