FOTO: null

Udruženje građana “Drugačiji svijet” iz Bijeljine, nakon nedavnog zasjedanja Skupštine grada, na kojoj je oborena donesena junska odluka o povećanju visine naknade za djecu sa posebnim potrebama, najavilo je mirne proteste ispred zgrade Opštine Bijeljina.

Nakon što je na sjednici Skupštine grada, održanoj 2. juna ove godine razmatrana inicijativa 135 roditelja djece sa posebnim potrebama da se dotadašnja izdvajanja povećaju, podržano je povećanje na 40 odsto, čime su od 1. avgusta ta davanja biti duplirana i iznosila  su od 180 do 260 KM, na nedavnoj sjednici Skupštinskog zasjedanja donijeta je odluka o poništenju ovog rješenja.

“Treba da se čuje glas onoga ko je nemoćan, a društvo ne brine o njemu, u ovom slučaju našoj bolesnoj djeci. Kroz ovo sve se dokazala ona stara “sit se gladnom ne vjeruje”, a u našem slučaju bolesnom. Tražićemo da obezbijede prijem za 135 djece da im objasne zašto su im uskraćena prava, a nama roditeljima je više nego jasno. Izaći iz Opštine nećemo dok se ne obori decembarska odluka i vrati junska”, kaže predsjednica Udruženja Kaća Blagić za portal InfoBijeljina. 

Udruženje za pomoć licima oboljelih od autizma „Drugačiji svijet“, osnovano je 2015.godine, zalaganjem roditelja, porodica i prijatelja ovih lica, kao i uz pomoć svih dobrih ljudi koji su dali svoj doprinos. 

Udruženje je osnovano zbog višedecenijske diskriminacije, nebrige, indiferentnosti zajednice prema ovim licima koja su praktično prepuštena samim sebi. Sve do osnivanja ovog  udruženja, ova lica nisu imala kome da se obrate za pomoć, njihove porodice su bile prepuštene na milost i nemilost okrutne sudbine, potpuno neupoznati sa situacijom koja ih je snašla. 

Udruženje “Drugačiji svijet” mirne proteste najavilo je za četvrtak u 12 časova ispred zgrade Opštine Bijeljina.

Piše: Snežana Milošević 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )