FOTO: null

Sarajevo - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je juče da je njemu i premijerima RS i FBiH Željki Cvijanović i Fadilu Novaliću stiglo upozoravajuće pismo iz Energetske zajednice i da BiH prijete nove sankcije.

- U pismu se upozoravaju posebno vlade RS i FBiH da zbog neispunjavanja obaveza iz trećeg energetskog paketa, odnosno neusvajanja već dogovorenog zakona o regulatoru električne energije i gasa, prenosa i tržišta električne energije, BiH prijete nove sankcije na ministarskoj konferenciji, koja bi trebalo da bude održana u decembru u Prištini - naglasio je Šarović.

Dodao je da je to svojevrsno upozorenje ključnim akterima u BiH da se uozbilje i da ispune međunarodne obaveze.

- Nove sankcije značile bi korak unazad i novo zaostajanje BiH u energetskom sektoru. Krajnje je vrijeme da realizujemo obaveze koje smo preuzeli - kazao je Šarović. 

Iz Vlade RS se juče nisu oglasili, a ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je ranije da je neprimjerno da Energetska zajednica kažnjava BiH zbog nemogućnosti dogovora i da je odgovornost na strani FBiH, zbog čega nije u redu da zbog toga sankcije pretrpi i RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )