FOTO: null

Mira Stupica, filmska, pozorišna i televizijska glumica, odnedavno živi u Domu za stare u Beogradu.

Mira Stupica, rođena 17. avgusta 1923. godine, jedna je od najcenjenijih srpskih glumica. Njoj u čast priređena je izložba "Mira Stupica - glumica vijeka" u Muzeju Narodnog pozorišta 2013. godine. Dobitnica je nagrada "Dobričin prsten" 1981, Statuetu "Joakim Vujić" 1985, Nagradu "Pavle Vuisić" 2007. i nagradu za životno delo festivala "Dani Zorana Radmilovića" 2013. godine.

- Ne samo da sam prihvatila starost, ja njom upravljam. Prihvatila sam i Dom, bez unutrašnjeg protesta. Dok mi ovde bude lepo i prijatno, i sama ću se truditi da odgovorim toj prijatnosti. Ako dođe do trenutka u kome budem drugačijeg raspoloženja, ja ću se snaći, kaže Mira Stupica za Novosti.

- Vreme brzo prolazi. Imam pažnju, ali i želju za samoćom. Dovoljno imam i potrebe da pozovem u posetu one koje želim, a dovoljno je i onih koji će na poziv odgovoriti. Sve biram sama. Poslednjih godina sam, i inače, morala da suzim krug kontakata. Počelo je da me zamara... Tokom života bilo je za mene i previše zainteresovanosti. Ipak, ne preko mere, nikada me ta radoznalost nije uvredila. Valjda sam za prijatelje birala ljude takvog dara, dodala je nekadašnja Nastasja Filipovna, Petrunjela, Dorina, Baronica Kasteli, Glorija...

U 93. godini, potpuno je svjesna odmakle starosti, ali i dalje u suverenom stavu istinske dive.

- Retko primam posete, ne zato što sam uobražena već što sam svesna svojih mogućnosti. Stalo mi je pametno da kažem to što hoću, istakla je Mira.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )