FOTO: InfoBijeljina

Pravoslavni vjernici slave 7. januara Božić kao uspomenu na dan rođenja Isusa Hrista, Sina Božjeg, spasitelja svijeta. Redakcija portala InfoBijeljina želi vam mir i blagostanje i da najradosniji hrišćanski praznik provedete u krugu porodice i onih koje najviše volite.

Neka nam svjetlost sina Božijeg bude vodilja u miru i slozi. Neka u svima koji obilježavaju Božić probudi vjeru u poštovanje, praštanje i razumijevanje.

Božić je dan kada se hrišćani prisjećaju čudesne noći kada se u jaslama Vitlejemske pećine, daleko od sjaja i raskoši, rodio Bogočovjek. Njegov dolazak na svijet, kako uči hrišćanska vjera, prvi je znak ka putu spasenja i vječnog života cijelog čovječanstva. Srpska pravoslavna crkva i ostale sestrinske pravoslavne crkve uče svoje vjernike da prisjećajući se dolaska Bogočovjeka, prizovu u svoja srca strpljenje, mir i ljubav prema svim ljudima.

Srpski narod ovaj dan provodi u porodičnim okupljanjima oko badnjaka, u duhu zdravica, sloge i čestitki. Prazničnu sliku upotpunjuju praznična trpeza, toplina doma i međusobna ljubav ukućana.

Image result for mir boziji

Božić je porodični praznik i neka u svim domovima vlada toplina i dobrota i neka radost Božića donese mnogo lične i porodične sreće.

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )