FOTO: null

SARAJEVO- Savjet ministara i sutra će razmatrati informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.

Na internet stranici Savjeta ministara navodi se da je na dnevnom redu sjednice Nacrt osnova za zaključivanje memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija. 

Pred ministrima će biti i informacija o bilateralnim sastancima ministra komunikacija i transporta BiH Ismira Juske sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Turske DŽahitom Turhanom i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović o projektu izgradnje brzog puta Beograd-Sarajevo. 

Biće riječi i o Prijedlogu plana aktivnosti Programa ekonomskih reformi BiH za period 2019-2021. godine. 

Savjet ministara razmotriće i informaciju o održavanju trećeg sastanka Pododbora za transport, energiju, životnu sredinu i regionalni razvoj između EU i BiH u Briselu 13. decembra. 

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog odluke o ponavljanju količina tarifnih kvota u ovoj godini koje se odnose na uvoz sirovog šećera od šećerne trske za rafinisanje i Prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2019. godinu. 

Pred ministrima će biti i Prijedlog srednjoročnog programa rada Savjeta ministara 2019-2021. godine. 

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )