FOTO: InfoBijeljina

Ministarstvo trgovine i turizma RS, posredstvom Odjeljenja za interventne nabavke, prati stanje na tržištu Republike Srpske i u stalnom je kontaktu sa subjektima koji su nosioci snabdijevanja u jedinicama lokalne samouprave, rekli su portalu InfoBijeljina iz ovog ministartva.

„U ovom trenutku nije evidentirana nestašica osnovnih životnih namirnica na području Republike Srpske, a što je vidljivo i na osnovu podataka Odjeljenja“, kazali su nam iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Ministarstvo trgovine i turizma je, kako dodaju, u stalnom kontaktu i sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i Ministarstvom komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH kako bi se prevazišla situacija usljed otežanog dopremanja robe u pojedinim manjim opštinama u Republici Srpskoj. 

„Ono što možemo potvrditi u ovom trenutku je da se snabdijevanje odvija svakodnevno i da u trgovinskim objektima postoje redovne zalihe“, kažu iz ovog ministarstva.

Kako dodaju, ukoliko bi nastupila situacija koja ukazuje na značajne poremećaje na tržištu, Vlada Republike Srpske, na osnovu odredbi Zakona o trgovini i Zakona o interventnim nabavkama, može propisati mjere kojima će se djelovati na tržištu kako bi se zaštitili potrošači u Republici Srpskoj. 

Građani u Srpskoj prave zalihe zbog virusa korona @ InfoBijeljina

Neke od mjera koje su već preduzete odnose se na donošenje Uredbe o vraćanju cijena na prethodni nivo, kao i mjera ograničavanja količine određenih namirnica koju može kupiti jedno fizičko lice. 

„Navedene mjere su preduzete preventivno, a sve s ciljem zaštite potrošača i njihovog adekvatnog snabdijevanja“, ističu iz resornog ministarstva za portal InfoBijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )