FOTO: null

Automobil u kom će da se vozi ministarka porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović mora da ima pogon na svim točkovima i mogućnost pokretanje motora bez korištenja ključa.

To su samo neki od tehničkih karakteristika navedenih u tenderskoj dokumetaciji za kupovinu novog vozila vrijednog 70.000 KM bez PDV, što je „EuroBlic“ objavio u subotu.

Ministarka traži još i fabrički radio sa minimalno 8 zvučnika i čitačem memorijskih kartica sa ekranom osjetljivim na dodir od najmanje 8 inča, plus povezivanje "blututom".

Zadnja stakla moraju da budu zatamnjena, da automobil ima fabrički upaljač i pepeljaru, multifunkcionalni kožni servo volan te podršku za leđa u prednjim sjedištima.

Na spisku opreme su ukupno 33 stavke među kojima je multikolor digitalna instrument tabla, sistem za detekciju umora vozača, grijanje mlaznice za pranje vjetrobrana i kameru za vožnju unazad.

Vozilo mora da bude iskljućivo metalik crne boje, da ga pokreće turbodizelski motor minimalne snage 140 kilovata (190 konjskih snaga) mjenjač je automatski, a automobil mora da bude dug između 4,7 i 4,8 metara.

Novac klubovima bez žiro računa

U radu Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS na čijem čelu je Jasmina Davidović u proteklom vremenu uočeno je niz nepravilnosti i kršenja zakonskih akata.

Djelić toga je i to što su vršene uplate klubovima koji ne ispunjavaju osnovne kriterijume, niti imaju značajne rezultate. Tako je Džudo klubu Borac uplaćen iznos od 7.000 KM, a posle toga se ispostavilo da ovaj klub uopšte nema račun u banci. Posle intervencije iz Ministarstva, račun je otvoren, a sredstva koja su prethodno vraćena, opet su uplaćena.

Ministarstvo, na čijem čelu je Davidovićeva, nije izmirilo obaveze prema manifestacijama od značaja i posebnog značaja održanih u 2015. godini.

Ovakvim radom, nije moglo da dobije pozitivan revizorski izvještaj, a nagrađeno je i sa mišljenjem s rezervom za 2016. godinu.

Mnogi sportski radnici ministrovanje Jasmine Davidović ocjenjuju negativno, a neki od njih čak kažu kako su mislili da ne može biti gore od ere Proke Dragosavljevića, koji je “žario i palio” sportom Srpske do kraja 2010. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )