FOTO: null

Vlada Republike Srpske je, glasio je dopis Ministarstva prosvjete i kulture RS upućen Nezavisnim danas, na sjednici održanoj 23. juna 2016. godine, usvojila Prijedlog zakona o pozorišnoj djelatnosti, koji je potom upućen u dalju skupštinsku proceduru.

Kako su javili iz Ministarstva, nakon tri javne rasprave, održane u martu ove godine u Banjaluci, Bijeljini i Trebinju, te nakon pomenute sjednice, primjedbe pozorišnih radnika su većinom usvojene. 

"Tek nekolicina neosnovanih primjedaba i sugestija nije usvojena", zapisao je u saopštenju Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Po Maleševićevim riječima, usvojene su primjedbe koje su se odnosile na registar pozorišta i pozorišnih grupa, zatim one koje su se odnosile na programsku koncepciju i repertoar u pozorištu, one koje su se odnosile na poslove koje obavlja direktor pozorišta, odnosno umjetnički direktor itd.  

"Zamolio bih sve pozorišne radnike, pogotovo one koji su i sami učestvovali u kreiranju teksta novog zakona o pozorišnoj djelatnosti, da ostanu dosljedni onome što je u interesu unapređenja djelatnosti kojom se bave. U donošenju ovog zakona to nam je bio zajednički cilj i sami su učestvovali u planiranju najboljih zakonskih rješenja u interesu svih. Nema potrebe da se zarad drugih i drugačijih interesa ovim važnim zakonom manipuliše prije nego što njegov prijedlog dospije na razmatranje u Narodnu skupštinu", dodao je on.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )