FOTO: null

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sufinansiraće četiri dugometražna dokumentarna filma i jedan dugometražni igrani film raspoloživim budžetskim sredstvima za navedene namjene u ovoj godini u iznosu od 100.000 KM.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da je bilo devet prijavljenih projekata za filmsku produkciju, od čega pet za dugometražni dokumentarni film i četiri za dugometražni igrani film. 

"Prema mišljenju stručne komisije, tri projekta, od kojih dva dugometražna igrana i jedan dugometražni dokumentarni film, nisu ispunili uslov javnog konkursa", navodi se u saopštenju. 

Izbor projekata za sufinansiranje, na osnovu ispunjenosti uslova, opštih i posebnih kriterijuma, utvrđenih u javnom konkursu, izvršila je Komisija za izbor i procjenu umjetničkih i estetskih vrijednosti filmskih projekata/filmska produkcija iz oblasti produkcije niskobudžetnog dugometražnog igranog i dokumentarnog filma. 

Lista filmskih projekata koji će biti sufinansirani po javnom konkursu za sufinansiranje filmskih projekata/filmska produkcija za ovu godinu, kao i izvještaj Komisije o ocjeni projekata iz oblasti filmske produkcije za ovu godinu dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske. 

Konkurs za sufinansiranje filmskih projekata/filmska produkcija za ovu godinu bio je otvoren od 7. avgusta do 30. septembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )