FOTO: null

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u zakonom predviđenom roku, odnosno do kraja februara, nije izmirilo 1.357.048 KM obaveza.

Ovo se, između ostalog, navodi u revizorskom izvještaju o poslovanju ovog ministarstva u prošloj godini, koje je od strane revizora dobilo pozitivno mišljenje.

"Skrećemo pažnju na iskazana značajna odstupanja ostvarenih rashoda u 2014. godini u odnosu na rebalans budžeta, zbog čega su izvršene značajne preraspodjele", navodi se u nalazu Glavne službe za reviziju javnog sektora i dodaje da su revizori mišljenja da Ministarstvo nije bilo dovoljno efikasno kod planiranja.

Revizori su skrenuli pažnju i na neracionalne troškove prevoza s posla i na posao s obzirom na to da je zaposlenima koji žive od tri do 10 kilometara plaćana cijena mjesečne karte, a onima koji stanuju preko 10 kilometara od radnog mjesta plaćana je puna cijena povratne karte, što je u nekim slučajevima iznosilo i do 50 odsto više sredstava nego što je cijena mjesečne karte.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta rebalansom budžeta za 2014. godinu na raspolaganju je imalo 6,7 miliona KM, a nakon rebalansa Ministarstvu je nedostajalo još 211.427 KM, što je obezbijeđeno relokacijama.

Pored Ministarstva porodice, omladine i sporta, revizori su kontrolisali Ministarstvo saobraćaja i veza RS, čiji rad su takođe ocijenili pozitivnim, a između ostalog naveli su i to da se na isplate novčane pomoći i troškove mobilnih telefona zaposlenih moraju platiti porezi i doprinosi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )