FOTO: infobijeljina.com

Ministarstvo bezbjednosti BiH bi u narednom periodu trebalo da zaposli više od 190 radnika.

Kako je potvrđeno InfoBijeljini, ovom ministarstvu je to odoboreno kroz budžet u ovoj godini.

Portal InfoBijeljina je imao uvid u Prijedlog odluke o odobravanju dodatnog zapošljavanja u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Kako se navodi, propisano je da Savjet ministara Bosne i Hercegovine odobrava svako zapošljavanje izvan ukupnog broja zaposlenih, posebnom odlukom kojom će se utvrditi način i izvori finansiranja.

Savjet ministara BiH je 2017. godine, kako podsjećaju iz ovog ministarstva, usvojio Odluku o određivanju Tima za odgovor na računarske incidente za institucije BiH (CERT za institucije BiH), čime je u okviru Ministarstva bezbjednosti BiH uspostavljen CERT za institucije BiH.

Zadaci CERT-a za institucije BiH su između ostalog prevencija i zaštita od bezbjednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima u institucijama Bosne i Hercegovine, te praćenje stanja o računarskim incidentima u institucijama.

Savjet ministara BiH je na sjednici održanoj u maju 2023. godine dao saglasnost na  Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva bezbjednosti  BiH, kojim je u okviru Ministarstva bezbjednosti BiH uspostavljen Tim za odgovor na računarske incidente za institucije BiH. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )