FOTO: null

Ministarka lokalne uprave i samouprave u Vladi Republike Srpske Lejla Rešić danas je boravila u prvoj službenoj posjeti ugljevičkoj opštini.

Zajedno sa  kandidatom za načelnika opštine Ugljevik Dikom Cvijetinovićem ministarka Rešić posjetila je Glinje, Srednju Trnovu, Atmačiće i Janjare,  mjesta naseljena pretežno muslimanskim življem, kako bi se upoznala sa problematikom života stanovništva ovih naseljenih područja ugljevičke opštine.

Prilikom posjete delegacija predvođena ministarkom Rešić uručila je pakete za 10  socijalno ugroženih porodica sa ovog područja .

Ona je na konferenciji za novinare održanoj u Janjarima  izjavila da je posjeta obavljena kako bi se napravio uvid u trenutno situaciju u kojoj živi stanovništvo ovih ruralnih naselja i  dala adekvatne savjete u rješavanju problema koje tište ovo stanovništvo.

„Ovu posjetu  smo planirali tako da spojimo Ministarstvo lokalne uprave i samouprave i ove ljude, na način da im ministarstvo pomogne u osnivanju humanitarnog udruženja „Merhamet“ , tako  da im ima ko pomagati. Ovim ljudima je pomoć stvarno potrebna i nismo htjeli ni na kakav način da miješamo politiku i ove probleme na kojima ćemo raditi ubuduće kada izbori prođu i ako naš kandidat za načelnika Diko Cvijetinović bude izabran trudiće se da pomogne ljudima iz ovih sela kojima je pomoć zaista potrebna“ , izjavio je za Info Bijeljina Dragiša Vidaković predsjednik OO DNS-a.

Pored obilaska pomenutih mjesta i dodjele humanitarne pomoći, mještani su imali priliku da razgovaraju sa Ministarkom Rešićevom kao i sa kandidatom za načelnika opštine Ugljevik Dikom Cvjetinovićem.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )