FOTO: null

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović izjavila je da su mladi reprezentativci Srbije u fudbalu, osvajanjem šampionske titule na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, pričinili radost cijeloj Republici Srpskoj, te

"Imali smo priliku da pozdravimo naše zlatne `orliće`, da im čestitamo na šampionskoj tituli i to je bila izuzetna čast i veselje za sve nas", rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon prijema za reprezentativce Srđana Babića i Miladina Stevanovića, koji su iz Republike Srpske.

Ona je istakla da su mladi fudbaleri pokazali da se hrabrom i kolektivnom igrom može uspjeti i da se od malog može stvoriti ne samo veliki, već kolosalan uspjeh.

Davidovićeva je podsjetila i na više projekata koje Ministarstvo realizuje s ciljem razvoja sporta i masovnog učešća mladih, kao što su Male olimpijske igre i Ljetna škola sporta.

Srđan Babić rekao je da se još nisu slegli utisci, te da će on, ali i cijela ekipa, biti svjesni onoga što su uradili tek kada se odmore, naglasivši da mu je drago što su narodu donijeli malo sreće.

Miladin Stevanović zahvalio je na prijemu, navodeći da ekipa nije ni bila svjesna, dok je bila na Novom Zelandu, koliku su podršku imali u Srbiji i Republici Srpskoj. On je istakao da im je ta podrška značila mnogo.

Osim Babića, iz Banjaluke, i Stevanovića, iz Bijeljine, u ekipi "orlića" koji su osvojili Svjetsko prvenstvo za mlade igrače do 20 godina, popularni "Mondijalito" iz Republike Srpske bio je i Mijat Gaćinović iz Trebinja.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, za igrače mlađe od 20 godina, osvojila je titulu svjetskog šampiona na prvenstvu održanom na Novom Zelandu. Oni su u finalnoj utakmici, poslije produžetaka, pobijedili reprezentaciju Brazila rezultatom 2:1.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )