FOTO: InfoBijeljina

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar posjetio je danas Bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljini i nakon razgovora sa vršiocem dužnosti direktora Mikajlom Lazićem pohvalio menadžment, uslove i rad ove zdravstvene ustanove.

"Izuzetno sam zadovoljan i prijatno iznenađen uslovima koji postoje u ovoj bolnici i svim stvarima koje se rade, hiljadu porođaja godišnje, dve angio-sale sa najsloženijim procedurama, sa elektrofiziologijom, dva skenera, magnetom, sa urgentnim blokom koji će biti uskoro proširen i uslovima na neonatologiji, hirurgiji i drugim odelenjima", rekao je Lončar novinarima.

On je ocijenio da građani koji gravitiraju ka bijeljinskoj bolnici mogu da budu izuzetno zadovoljni, jer, kako je naveo, ne može se često ući u bolnice u cijelom regionu da se vide takvi uslovi.

"Bitno je i da postoji dobra atmosfera među ljudima koji rade, kao i želja da pomažu svojim sugrađanima", rekao je Lončar.

Prema njegovim riječima, osim priče o protokolima i memorandumima, tokom današnje posjete je dogovorena konkretna saradnja.

"Sem toga što je ceo život posvetio da pomogne pacijentima, posebno najmlađim, ja sam u direktoru bijeljinske bolnice video čoveka koji ima želju da pomogne još više i onda mi je mnogo lakše da predsedniku /Srbije Aleksandru/ Vučiću i u Vladi Srbije kažem da tu treba pomagati i ulagati", rekao je Lončar.

Ističući da se u Srbiji ne pravi razlika među pacijentima iz Republike Srpske i Srbije, on je najavio da će se to nastaviti.

"Ali, prema onome što sam video koliko se ovde radi procedura i uz izraženu želju da se radi još više, pacijenti će imati sve manje potrebe da iz Bijeljine dolaze do Beograda ili Novog Sada", rekao je Lončar i najavio da će Srbija u tome pomoći.

Prema njegovim riječima, najvažnija je želja direktora bijeljinske bolnice da se ide dalje i Lazićevo nastojanje da svojim kontaktima pokuša da pomogne svim građanima u Semberiji dovođenjem novih ljekara, investicija, proširenjem kapaciteta ove zdravstvene ustanove.

"Mogu da obećam da ćemo mi sigurno pomoći u svim vidovima, u kadru, neograničenom vremenu za edukaciju u Srbiji i na svim drugim poljima koje mislite da su bitni za građane koji gravitiraju ka bolnici u Bijeljini", rekao je Lončar.

On je ocijenio da građani u Semberiji mogu da budu spokojni i istakao da se uvjerio da direktor bijeljinske bolnice Lazić i njegov tim žele da postignu još bolji rezultat i da izađu u susret građanima, što je danas najvažnije.

"Srbija želi, hoće i može da pomogne i kada imate sa druge strane partnera koji to razume onda je i nama mnogo lakše da pomognemo, jer oni tačno znaju šta hoće i šta je potrebno za ove građane i ovu regiju", kaže Lončar.

Prema njegovim riječima, postignuti dogovori značiće građanima jer će se povećati broj stručnjaka iz Srbije u bijeljinskoj bolnici, kao i broj obučenih ljudi u Bijeljini, a dobio je uvjeravanja Lazića da će i on krenuti sa akcijom da zapošljava najbolju djecu koja su završila studije, a iz Bijeljine su, kao i najbolje đake iz srednjih medicinskih škola.

"Tako će pokazati da prepoznaje trud i rad koji je uložen i hoće to da nagradi, što je meni izuzetno bitno", rekao je Lončar.

On je dodao da u bijeljinskoj bolnici vidi veliku želju za specijalizacijama i naveo da će Srbija u tome izaći u susret, kao i kod edukacija za sestre.

"Na mnogo sam mesta bio, ali retko se nalazi ovolika energija i vizija da se nešto uradi", rekao je Lončar nakon posjete bijeljinskoj bolnici i poručio da treba ići naprijed.

Lazić je u izjavi nakon sastanka zahvalio srpskom ministru, Vladi i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog nesebične podrške Republici Srpskoj, naročito Semberiji koja je blizu Srbije, navodeći da će završetkom dionice auto-puta to biti još približeno.

"Svi smo mi naslonjeni na Srbiju i zahvalan sam im za veliku podršku koju nam daju", rekao je Lazić i naveo da su svi ljekari bijeljinske bolnice školovani u Srbiji, od fakulteta, do specijalizacija i doktorskih studija.

Lazić je naveo da postoje i brojni lični kontakti koji su stečeni godinama saradnje i istakao da se ti dragocjeni profesionalni i prijateljski odnosi njeguju.

"Posebno smo zahvalni na tome što u bijeljinsku bolnicu dolaze brojni stručnjaci iz Srbije koji su dio našeg tima, a trenutno ih je više od 20", rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, saradnja bijeljinske bolnice sa Srbijom biće konkretizovana i nekim sporazumima i memorandumima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )