FOTO: ljepotaizdravlje.ba

Idealno brzo rješenje ukoliko su vam se najavili gosti.

Sastojci:

Za podlogu:
200 g integralnog keksa
3 kašike smeđeg šećera
120 g otopljenog maslaca
Za prvu kremu:
500 g sirnog namaza
sok jednog limuna
2 jaja
3 kašike šećera
1 vanilin-šećer
Za drugu kremu:
2 čaše kisele pavlake (male)
3 kašike šećera
1 vanilin-šećer
Za dekoraciju:
100 g jagoda
100 g kupina
Za pečenje
papirne čašice za muffine

Priprema:

U veći pleh za pečenje položite papirne čašice. Pripremu deserta započnite s podlogom. Kekse usitnite u multipraktiku, dodajte mu šećer i otopljeni maslac. Dobro sjedinite sastojke. Po jednu veliku kašiku mješavine keksa, maslaca i šećera stavite u svaku čašicu i malo utisnite. Pecite četiri minute na 180 stepeni.

Dok se podloga lagano zagrijava umutite prvu kremu. U posudu stavite sirni namaz, obje vrste šećera, i dobro izmiješajte. Dodajte jaja, izmiješajte, i na kraju ulijte limunov sok.

Izvadite papirne korpice s podlogom od keksa iz rerne pa stavite kremu na njih, oko dvije kašike, u zavisnosti od veličine papirnog kalupa. Vratite nazad u rernu i pecite 20 minuta na 170 stepeni.

Dok se sastojci peku, pripremite drugu kremu. U posudu stavite kiselu pavlaku, šećer i vanilin-šećer i dobro izmiješajte. Nakon 20 minuta izvadite sadržaj iz rerne te u čašice ulijte drugu kremu. Vratite u rernu, koju tada ugasite te ostavite da desert bude 5-7 minuta u rerni. Nije ga potrebno peći, temperatura koja je u rerni dovoljna je da se krema malo stisne.

Kolač dobro ohladite te dekorišite voćem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )