FOTO: null

Bijeljina - Novi šef stručnog štaba Radnika Nebojša Milošević priliku da bolje upozna igrače imaće u naredna četiri dana, koja će Bijeljinci provesti na mini-pripremama na Zlatiboru.

- U dogovoru sa klupskim rukovodstvom odlučili smo da odemo na Zlatibor, gde ću imati priliku da se sa igračima još bolje upoznam, onako ljudski. Tamo će biti i fudbaleri superligaša Srbije Spartaka iz Subotice sa kojima ćemo u subotu odigrati kontrolni meč, jer želim zadržati kontinuitet utakmica, ali i steći još bolji uvid u sposobnosti i kvalitete pojedinaca. Sa Zlatibora se vraćamo u nedelju poslepodne i tokom naredne sedmice, najverovatnije u sredu odigraćemo još jedan susret sa nekim od lokalnih klubova. U njemu će priliku dobiti oni igrači koji budu proveli manje vremena na terenu u duelu sa Subotičanima - naglasio je Milošević.

Po njegovim riječima, reprezentativna pauza je i te kako dobrodošla.

- Pre svega treba dobro da se upoznam sa igračima, ali i da se nekoliko fudbalera koji imaju zdravstvenih problema oporavi. To su Nenad Srećković, Jovo Kojić i Dino Beširović - nastavio je Milošević.

Na njegovom premijernom meču na klupi Bijeljinaca Radnik je kao domaćin igrao neriješeno sa Sarajevom, a poslije susreta ekipa je od navijača nagrađena gromoglasnim aplauzom.

- U Radniku sam od prošlog četvrtka i prvi utisci su stvarno pozitivni. Gostoprimstvo i pozitivna energija koja vlada u i oko kluba mi se sviđa, a utisak koji sam bio stekao se dodatno utvrdio posle prvenstvene utakmice protiv Sarajeva. Ekipa je izgarala na terenu i zato su nagrađeni aplauzima. To je pokazatelj da Bijeljina živi sa klubom i da želi da ima stabilnog premijerligaša, što je prvenstveni cilj Uprave sa Mladenom Krstajićem na čelu - izjavio je Milošević.

Srpski stručnjak je svjestan da će veoma teško biti ponoviti sezonu iz snova.

- Prošle godine Radnik je bio sedmi u prvenstvu, što je najveći uspeh, a uz sve osvojen je pehar Kupa BiH i prvi put se izašlo na međunarodnu scenu. Naravno da velike zasluge za to pripadaju mom prethodniku Slavku Petroviću, kome sam zahvalan, jer je ekipu ostavio u dobrom raspoloženju posle dve vezane pobede. Nezahvalno bi bilo da sada nešto prognoziran i obećavam, pogotovo ako se uzme u obzir da je bilo određenih problema u igračkom kadru. Ovdje sam sada zatekao grupu motivisanih i ambicioznih fudbalera, među kojima ima potencijala. Radićemo na tome da dodatno razvijamo klub, što neće biti nimalo lako - istakao je kormilar Bijeljinaca.

Milošević kaže da se iznenadio Krstajićevim pozivom da preuzme Radnik, ali da se nijednog trenutka nije dvoumio.

- Bio sam, iskreno, zatečen kada me predsednik Radnika pozvao. Pratio sam ranije Bijeljince i kompletnu Premijer ligu BiH zbog prijatelja koji se nalaze u Radniku, ali i ostalim klubovima, ali kada mi je Krstajić detaljno ispričao o klubu i viziji, nisam imao dileme da li to prihvatiti ili ne. Verujem da sam napravio pravi potez i da će naša saradnja biti uspešna i na obostrano zadovoljstvo - dodao je Milošević.

Olimpik

U narednom osmom kolu fudbaleri Radnika u nedjelju, 11. septembra, gostuju kod sarajevskog Olimpika, koji se nalazi na posljednjoj poziciji.

- Moja želja je da u svakom meču idemo na pobedu, pa će tako biti i u duelu sa timom sa "Otoke". Naravno da će to biti teško ostvariti, jer će domaćin biti silno motivisan da sa novim trenerom, kojeg će sigurno imenovati do tada, dođe do pobede i tako najavi beg sa dna tabele. Međutim, nama su ti bodovi veoma važni, jer posle tog susreta imamo seriju teškim mečeva, i nadam se da ćemo ih osvojiti - naglasio je Milošević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )