FOTO: mondo

Trener fudbalera Partizana posle pobjede nad turskom Matalijom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, bio je zadovoljan igrom

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, posle pobjede u Beogradu nad turskom Matalijom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, bio je zadovoljan igrom svog tima.

"Čestitam momcima na odličnoj igri, po najboljoj od kada sam u Partizanu. Ozbiljnu ekipu Malatije sveli su na sve ono što smo imali sa slabijim ekipama. Imali smo nesreću da primimo gol, ali smo pored toga postigli tri. Mogli smo postici još dva ili tri. Bio bih nekorektan ako bih tražio više od ovoga u ovom momentu", rekao je Milošević na konferenciji za medije.

Trener crno-bijelih prokomentarisao je i napadački trio Sadik-Suma-Asano, koji je dobro funkcionisao na meču protiv Malatije.

"Ja od kada sam došao, insistirao sam na jednom segmentu, a to je brzina. Radili smo na tome od početka, to je filozofija koju zastupamo i ja i moj stručni štab. Ovo večeras je rezultat naše individualne igre, ali i kvaliteta igrača koje smo doveli. Mislim da je ovo tek početak i najbolje tek predstoji. Asanu treba određeni period da se uklopi, večeras je prvi put stao sa ekipom na teren, ali jasno je da njegova brzina može mnogo toga da promijeni", rekao je Milošević.

Milošević je upitan i da prokomentariše šta se desilo sa ekipom, koja je drugačija u odnosu na onu iz prethodne utakmice.

"Uh, ovaj odgovor zahtjeva malo duže vremena. Ja sam rekao da ova ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu i da može 30-40 odsto bolje od ovoga, mada su se neki smijali na to. Naravno da je potrebno vrijeme da biste napravili pomake. Ja sam izbjegavao da ističem svoje zasluge i stručnog štaba i činiću to ubuduće. Uvijek sam isticao da ekipa ima kvalitet, i jako je bitno da je jako profesionalna i da prihvata zahtjeve bez pogovora. Jako je bitno da se sprovode ideje. Rezultate već vidite, iako smo daleko od toga da smo završili našu priču u Evropi, ali mi je drago da mnogo više ljudi sada vidi to što radimo", rekao je Milošević.

Milošević je rekao i da ih Malatija nije iznenadila.

"Mislim da nije, ali ne želim da zvučim prepotentno. To nam je posao, da analiziramo protivnika i da neutrališemo njihove vrline. Uradili smo to u velikoj mjeri rezultat je mogao da bude veći u našu korist", rekao je trener Partizana.

Objasnio je i koliko primljeni gol komplikuje situaciju pred revanš.

"Moralo je i to jednom da se desi, i desilo se večeras, ali smo na sreću uspjeli da postignemo tri gola. Ovaj treći je jako bitan, ali nas svejedno čeka pakao tamo. Ovo je ekipa koja takođe ima brzinu i mislim da će tamo biti potpuno drugačija priča", rekao je Milošević.

Prije susreta s Malatijom, Milošević je rekao da je to najvažnija utakmica u sezoni, pa je bio upitan da li mu sada iz ovog ugla sezona djeluje lijepo i koliko je bitno što su igrači vidjeli da mogu.

"Ništa nismo završili. Čak i ako prođemo Malatiju, imamo još jednu komplikovanu ekipu, ali je bitno da su momci vidjeli koliko mogu", zaključio je Milošević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )