FOTO: InfoBijeljina.com

Milorad Jović ovogodišnji je dobitnik Nagrade za izuzetne volonterske aktivnosti od značaja za grad Bijeljinu i volonterski aktivizam, koja se dodjeljuje povodom 5. decembra - Međunarodnog dana volontera.

Mladi volonteri Milenko Mićanović, Boban Savić, Branko Šubarić i DŽana Nalić dobili su zahvalnice za volonterske aktivnosti od značaja za grad, dok je od organizacija i udruženja građana, ove godine priznanje dobilo Udruženje građana "Mama-M". 

Godišnja priznanja istaknutim volonterima uručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je rekao da grad ima sreću da ima brojne volontere koji nesebično pomažu sugrađanima, ali su i pokretači brojnih kulturnih, obrazovnih i drugih aktivnosti. 

On je na svečanosti održanoj u Muzeju "Semberije" rekao da volontiranjem ovi ljudi posreduju između lokalne uprave i društva i tako čine da zajednica bolje funkcioniše. 

Joviću, sekretaru Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom "Kolosi", priznanje je dodijeljeno za pomoć i podršku osnaživanju osoba sa invaliditetom, organizovanje takmičenja invalidskih sportskih klubova i podršku djeci sa poteškoćama u razvoju. 

Udruženje "Mama-M" je dobilo priznanje za pružanje podrške trudnicama i omladini i za organizaciju manifestacija posvećenih zdravom i odgovornom roditeljstvu. 

Milenko Mićanović je nagrađen za organizaciju humanitarnih aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju dječijih igrališta na Ledinicma i Koviljušama, a Boban Savić za organizovanje ljetne lige u malom fudbalu i besplatnog kursa veb dizajna. 

Branka Šubarića i DŽanu Nalić za priznanja je predložio Senat mladih "Omote" za realizaciju projekta "Bijeljinski vremeplov" i učešće u omladinskim aktivnostima u Gradu. 

Nakon svečanog uručenja priznanja volonteri iz Udruženja građana "Eko-put" izveli su ekološku predstavu "Kuda ideš čovječe".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )