FOTO: null

Milkica Maksimović, ne toliko poznata našoj sceni, jedan od veoma talentovanih tekstopisaca sa ovih prostora, rodom iz Ugljevika, polako ali sigurno se probija na muzičku estradnu scenu svojim tekstovima.

Pričajući sa njom, ona nam je otkrila kako je izgledao njen početak.

- „Sa svojih sedam godina imala sam svoju prvu svesku pjesama koju sam nosila svuda sa sobom, pisala stihove svaki put kada dobijem inspiraciju, nije bilo bitno gdje se nalazim. Kao dijete sve što radimo, radimo zato što volimo. Nisam ni slutila da ce ljubav prema skladu i harmoniji u tekstovima prerasti u neki ozbiljniji oblik. Svaki početak je težak, ali trud i kvalitet uvijek na kraju isplivaju, pa se i ja tako trudim da svaki stih koji zapišem, bude moj maksimum u tom trenutku. Samim tim kako mi sazrijevamo, tako sazrijevaju naše misli. Muzika značajno utiče na naše živote, jer ne postoji osoba koja može da prizna da ne voli muziku i da nema omiljenu pjesmu ili omiljenog pjevača“, rekla je Milkica za poral InfoBijeljina, dodajući da mnogi ljudi žive i dišu kroz muziku, drugi zarađuju novac od nje, a nekima je ona jedini način da se opuste. 

Dodaje i to da je predivan osjećaj kada imate tu sposobnost da najljepše ili najtužnije emocije pretočite u stih. 

- „Zahvalna sam Bogu na tom daru. Sarađivala sam sa nekim kompozitorima, bendovima i pjevačima, a mnogo toga jos dolazi. Inspiraciju pronalazim svuda, ali moram reći da je moj najveći pokretač grcka muzika, koju slusam vec dugi niz godina. Grci su poznati kao narod koji pjeva sa posebnom vrstom emocije, jednostavno ne možete da ne volite tu muziku. Srecna sam sto su neki od njih i moji prijatelji“, rekla nam je Milkica na kraju razgovora. 

Pitali smo je da nam otkrije jedan stih svoje pjesme na kojoj radi trenutno i ona nam je dala ovaj tekst uz blagi osmijeh.

„Da mi sruse sve palate
i da žedna plovim vodom,
leteću na tvome krilu
i broditi našim brodom.
Neka spale sve zakletve,
al’ ne mogu dati Bogu,
da me čuvas u svom srcu,
da nam ništa, zli, ne mogu.
Nek’ oluje gase vatre,
ovaj plamen neće moći.
I da odeš na kraj sveta,
znam da ćeš mi opet doći.“


Na osnovu teksta zaključite kako se naša lijepa i talentovana Milkica osjeća...


Neke od pjesama na koje je Milkica stavila svoj potpis.
Aleksandar Zivanovic - 1, 2, 3... 
Kosana Lukic - Svijet Tuge 2014
SANJA DJURIC - CRNA BAJKA
Evolution band-Posle tebe

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )