FOTO: null

“Night of champions”, održava se u četvrtak, 18. decembra u velikoj Sali novosadskog SPENS-a. Ovo je, vjerovatno, jedini događaj na kome čak tri meča imaju kvalitet borbe večeri. Miljanov meč za evropsko, Pagonisov meč za svetsku profi titulu i debitanstk

Naš sugrađanin Miljan Vidović će napadati titulu u K1 stilu do 81,4 kg koja je upražnjena. Rival je mađarski borac Laslo Sabo, 4. na Rang listi. Miljan se proteklih mjeseci vrijedno priprema sa trenerima Miodragom Jotićem, Zoranom Radićem i Draganom Vasiljevićem, sparinguje sa svojim kolegama iz kluba, ali i bratom Ljubanom Vidovićem.

U ovim pripremama izdvojio je vrijeme i za portal | InfoBijeljina | gdje je u kratkoj izjavi rekao:

"Pripreme za ovaj meč sam počeo prije 3 mjeseca i ujedno odradio i pripreme za prvenstvo Evrope u Španiji gdje sam jedini donio zlato za Srbiju. Imao sam bazične pripreme sa reprezentacijom na Tari pa posle u Bijeljini, Loznici i na kraju u Novom Sadu završne pripreme", ističe Vidović, napominjući da je do prije par dana trenirao dva puta dnevno i to otprilike po pet  šest sati dnevno,  a sada je sedam dana pred  meč prešao na jedan trening u trajanju od dva sata.

1. Reci nam nešto ukratko o tvom rivalu, kakav je borac, i kakva su tvoja očekivanja?

- Što se tiče protivnika on je prvi na listi izazivača i jako je dobar borac. Viceprvak Evrope iz Španije i 3. mesto je bio prošle godine u Brazilu na prvenstvu Svijeta. Mnogo je opasno jer ima kontra gard i sve je drugačije kada se radi protiv kontraša.

 

3. Kakvi su planovi nakon ovoga, ima li neka nova borba u najavi, pohod ka novoj tituli?

- Za sada sam samo fokusiran na ovaj meč i samo o tome razmišljam. Naravno, sada kao jedini aktuelni prvak Svijeta i Evrope iz Srbije dobijam svaki dan ponude od najjačih svjetskih organizacija ali to ću sve odlučiti posle ovog meča, rekao je Miljan.

 

Podsjećamo vas, Miljan Vidović je apsolutni vladar planete u kategoriji do 81 kg. U Bilbau je u finalu Evropskog prvenstva za seniore savladao Lasla Sabu (Mađarska). Tokom cijelog meča Miljan je bio bolji, pravio sjajne serije udaraca i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija. Ovom pobjedom Miljan je svjetskom zlatu iz Brazila 2013. dodao još evropsku krunu i potvrdio da je najbolji borac WAKO federacije u K1 stilu, kategoriji do 81 kg. 

Još da vas obavjestimo da svi koji budu izrazili želju da idu u Novi Sad kako bi ispratili meč, biće organizovan besplatan prevoz, ići će jedan autobus iz Bijeljine. Informacije na fb profilu kik boks kluba "Radnik".

 

Na kraju razgovora se možemo samo zahvaliti Miljanu na odvojenom vremenu za portal |InfoBijeljina| i poželjeti mu uspjeh 18. decembra, a svakako da ćemo i mi sve to ispratiti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )