FOTO: null

Večeras je u velikoj Sali novosadskog SPENS-a održan “Night of champions”. Miljan Vidović je napadao i osvojio titulu u K1 stilu do 81,4 kg koja je upražnjena. Rival mu je bio mađarski borac Laslo Sabo, 3. na Rang listi.

U izuzetno neizvjesnom duelu pojas evropskog šampiona Wako Pro u disciplini K1 do 81,4 kilograma osvojio je srpski borac Miljan Vidović, pobjedivši šampiona Mađarske Lasla Saba, odlukom trećeg sudije. Vidović je odlično otvorio meč maestralnim kombinacijama udaraca. U drugoj rundi uzvratio je Sabo, da bi Vidović u nastavku našao rješenje za protivnikov kontra gard. Odlučujuća runda za pobjedu srpskog borca bila je četvrta, kada je Mađara slao na patos. U poslednjoj rundi Vidović je agresivnim nastupom sa puno hi-kik udaraca i nekoliko dobrih udaraca koljenom definitivno riješio pitanje pobjednika.

"Prvo da se zahvalim svima što ste došli da podržite mene, u osvajanju ovog, meni značajnog, novog pojasa. Takođe bih se zahvalio svim prijateljima iz Novog Sada, Srbije, ali i navijačima iz Bijeljine. Ovo je bila moja najteža borba, najvažnija titula. Srećan sam što sam je osvojio pred punim SPENS-om", rekao je Vidović kratko po završetku meča za portal | InfoBijeljina |.

- Posebno je istakao veliku zahvalnost sugrađanima iz Bijeljine, koji su autobusom, njih 50, došli u novosadski Spens. 

Miljan Vidović je apsolutni vladar planete u kategoriji do 81 kg. U Bilbau je u finalu Evropskog prvenstva za seniore pao Laslo Sabo (Mađarska). Tokom cijelog meča Miljan je bio bolji, napadao, pravio sjajne serije udaraca i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija. Ovom pobjedom Miljan je svjetskom zlatu iz Brazila 2013. dodao još evropsku krunu i potvrdio da je najbolji borac WAKO federacije u K1 stilu, kategoriji do 81 kg. 

Nakon Miljanovog meča na programu je i debitanstki meč između Darka Miličića i Radovana Radojčina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )