FOTO: null

Hidroelektrana Dabar trebala je biti na mreži naredne godine, ali je očito da radovi neće biti gotovi ni u narednih pet godina, iako su već potrošena višemilionska sredstva

Vlada Republike Srpske prije četiri godine osnovala je Javno preduzeće „Hidroelektrana Dabar“, i najavila da će do kraja 2016. godine završiti hidroelektranu kapaciteta 160 megavata. Za direktora ovog preduzeća postavljen je bivši ministar poljoprivrede Radivoje Bratić, a od osnivanja HE Dabar u javnosti se često govorilo o velikim zloupotrebama i milionskim malverzacijama.

Ni nakon četiri godine nije završen glavni projekat buduće hidroelektrane iako je preduzeću „Jaroslav Černi“ iz Beograda uplaćeno oko 3,5 miliona maraka. To nije smetalo direktoru Radivoju Bratiću da svojoj privatnoj firmi „Zavod za vodoprivredu Bijeljina“ uplati 585.000 KM plus PDV za reviziju glavnog projekta! Najočiglednija i najveća zloupotreba pričinjena je tokom izgradnje pristupnih puteva za buduću „HE Nevesinje“ i „HE Pošćenje“ u sklopu sistema HE Dabar i Gornji horizonti.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju narodnog magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )