FOTO: null

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH /FIPA/ Gordan Milinić razgovarao je sa ambasadorom Saudijske Arabije u BiH Hanijem A. Mominahom o aktivnostima koje Agencija sprovodi kao koordinator aktivnosti za privlačenje stranih investicija

Saudijski ambasador posjetio je Agenciju da bi se upoznao o njenom radu i aktivnostima, te najavio posjetu visoke državne delegacije Saudijske Arabije BiH koja je planirana za 26. januar.

Mominah je naveo da investitori iz Saudijske Arabije ističu brojne prepreke među kojima su Zakon o radu i Zakon o stranim ulaganjima u BiH, dugotrajne procedure za registraciju preduzeća, nepostojanje jednošalterskog sistema za registraciju preduzeća, saopšteno je iz FIPE.

Milinić je napomenuo da nadležene institucije u BiH konstantno rade na prilagođavanju legislative standardima EU, te je informisao ambasadora o statusu stranih investitora u BiH, instrumentima garancije koje se odnose na strane ulagače, podsticajima za strane investicije, kao i o namjenskoj industriji.

U okviru posjete delegacije Saudijske Arabije, FIPA će u srijedu, 27. januara, održati nekoliko prezentacija o pravnom okviru BiH za strane investitore, generalnim pokazateljima stranih ulaganja u BiH, kao i privrednim sektorima transporta, vojne industrije, turizma i energetike.

Ovom prilikom biće prezentovani projekti od strateškog značaja za razvoj BiH. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )