FOTO: semberskenovine.ba

Bračni par, Milica (70) i Rade Sandić (73), iz Rastošnice na Majevici, nedavno su obilježili zlatni jubilej – pedeset godina zajedničkog života. Sandići su sve do sedamdesete godine prošlog vijeka živjeli u Tuzli, nakon čega su se zaputili na rad u Njemačku. Penziju su zaradili u Rotenburgu kod Nirnberga.

Sandići za portal Semberija info kažu da je pedeset godina zajedničkog života prošlo kao tren, te da je njihov brak bio skladan i srećan. Kao recept za dug i srećan brak, Sandići navode, na prvom mjestu, međusobno povjerenje, razumijevanje i porodičnu slogu. Kažu, ako postoji međusobno uvažavanje i povjerenje među supružnicima, brak će biti dugovječan i skladan. Porodica, djeca i unučad, to nam je najveće bogatstvo. Sve drugo, materijalne svari, kuće, stanovi, kamioni, avioni, kaže Rade, prolazne su i manje vrijedne stvari.

- S obzirom na to da sam prije odlaska u Njemačku bio poslovođa u tuzlanskom „Tehnogradu“, sličnim poslom sam se sve do penzionisanja bavio i u Njemačkoj. Bio sam rukovodilac poslova u jednoj manjoj građevinskoj firmi. Supruga je radila u AEG-u. Donedavno sam bio predsjednik Saveza srpskih klubova u Bavarskoj. Oboje smo sada u penziji i živimo na relaciji Rotenburg - Bijeljina – Majevica. U međuvremenu sam nabavio manje stado ovaca, te mi to dođe kao nekakav hobi. Imam pastira, tako da se povremeno i sam uključujem u taj posao. Vjerovatno ću najveći dio vremena i provoditi uz svoje stado“.

Rade je vrijedan, tih čovjek, ali i veliki humanista i dobrotvor. Kaže da je nedavno dovezao dva zvona, jedno za manastir Rožanj, drugo za crkvu u Rastošnici.

- Imao sam tu čast da me proglase za kuma zvona. Volimo zavičaj i iskreno se radujemo svakom dolasku u ove krajeve. Djeca su rođena u Njemačkoj i ostali su da žive u mjestu svoga rođenja, kao njemački državljani. Sin Željko je oženjen, dok je mlađi Predrag još uvijek neoženjen. Od sina Željka imam dvoje zlatne unučadi“, kaže ponosni deda, Rade Sandić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )