FOTO: InfoBijeljina

Milenko Zupur, kandidat na listi SNSD-a za odbornika u Skupštini Grada Bijeljina, najavljuje da će se iskreno zalagati da Dvorovi postanu opština.

"Pored činjenice da od Novih Dvorova, preko Triješnice, Krive Bare, Trnjaka do Velinog sela imamo više oko 15.000 mještana, postoje i drugi razlozi zbog kojih ću se iskreno zalagati da Dvorovi postanu opština. U blizini nas nalaze i dva granična prelaza, trgovisnski centri, velike privatne kompanije, što svjedoči o našem dobrom privrednom okruženju", poručio je Zupur u izjavi za InfoBijeljinu. 

Prema njegovim riječima, uz napredak Banje, koji je neminovan u narednom periodu, kada SNSD ostvari svoje ciljeve, kako na novou Republike Srpske, tako i u Bijeljini, mnoge druge stvari mogu doprinijeti njegovom prijedlogu.



"Pored Banje, u Dvorovima imamo jako cijenjenu osnovnu školu, poštu, ambulantu, banku, uspješne sportske ekipe, razvijeno ugostiteljstvo, blizinu jezera i rijeka... Ako na to dodamo i ostala sela i mjesne zajednice u okruženju, poput Krive Bare, Međaša, Trnjaka, Dazdareva, Triješnice, Novih Dvorova i Velinog sela - možemo zaključiti da Dvorovi stvarno mogu da budu opština i da zajedno sa pomenutim selima učestvuju u napretku ove regije", naveo je ovaj uspješni bijeljinski privrednik.

Zupur, poznatiji kao Cico Globus, podsjeća da se u blizini nas nalaze i dva granična prelaza, trgovinski centri, velike privatne kompanije, što svjedoči o dobrom privrednom okruženju. 

"Takođe, Dvorovi su uvijek bili poznati po razvijenoj kulturno-umjetničkoj sceni, zahvaljujuću KUD 'Dvorovi', u najvećoj mjeri", ocjenjuje Zupur.

Dodaje da se matičarska služba može proširiti, da bi se morala vratiti i policijska stanica i, naravno, proširiti ambulanta, kako bi mještani imali adekvatnu zdravstvenu njegu.

"O ovoj ideji sam već pričao sa predsjednikom Miloradom Dodikom i imam njegovu podršku, ali svi mi moramo zajedno da radimo na tome da se Dvorovi razvijaju. Narod mora da prepozna namjere tima sa liste SNSD-a, na čelu sa dr Mikajlom Lazićem. Mi se ovim potezom ne bismo odrekli Bijeljine, nego bismo umnogome olakšali poslovanje budućoj Gradskoj upravi, a mještanima ove regije učinili svakodnevnicu lakšom", zaključuje Zupur.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi