FOTO: InfoBijeljina

Naselje Koviljuše jedno je od najljepših gradskih naselja u Bijeljini, ali potrebna su nova ulaganja u infrastrukturu, redovno održavanje od strane komunalnih službi, prostor za okupljanje mladih. Nažalost, bilo je mnogo propusta u prethodne četiri godine od strane Grada, ali kada uspostavim efikasnu Gradsku upravu, ona će biti na raspolaganju građanima dvadeset i četiri časa nedjeljno – rekao je kandidat Republičke stranke Srpske za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić.

Pejčić je naveo da efikasna Gradska uprava znači nekorumpiranu administraciju koja će biti servis i podrška svakom stanovniku Bijeljine i Semberije.

- Ljudi koji su izgradili Koviljuše znaju šta su preživjeli kada su napustili svoje domove tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata i otišli u nepoznato. Semberija i njen narod su ih prihvatili, ali su i oni ovdje vidjeli svoj novi dom, izgradili divno naselje, mnogi zasnovali porodice i dobili djecu. Sada je potrebno da Koviljuše žive kao moderno naselje, sa gradskim prevozom, rekonstruisanim putevima, Centrom za mlade – istakao je Pejčić. 

Kandidat Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini grada Bijeljina Zoran Jovanović rekao je okupljenima na Koviljušama da će se zalagati da svaka škola u Semberiji ima najbolje uslove za rad.

- Škola u Koviljušama, na kilometar i po od centra grada, nema fiskulturnu salu. Slično stanje je u brojnim drugim školama,koje nisu uslovne, nemaju grijanje i imaju problem sa mokrim čvorovima i školskim toaletima. Zahtijevaćemo i od resornog ministarstva u Vladi Republike Srpske i od Gradske uprave da svi zajedno uložimo mnogo više napora da promijenimo ovakvo stanje. Za nas svaka marka uložena u obrazovanje znači ulaganje u budućnost naše djece – naglasio je Jovanović.

Kandidatkinja RSS za gradski parlament Lana Milošević Mićić rekla je da je u politici zbog osnivača Republičke stranke Srpske Slavenka Ristića, uspješnog privrednika i humaniste.

- Ristić je čovjek koji sva obećanja pretvara u djela i tako će biti i kada 6. oktobra dobijemo povjerenje građana – navela je Mićićeva.

Prema riječima Zorana Miljanović, kandidata RSS za odbornika u Skupštini grada Bijeljina, pitanje boračke populacije i rješavanja gorućih problema je pitanje opstanka Republike Srpske.

- Ova stranka ima programe za zapošljavanje svakog djeteta poginulog borca u Bijeljini i planira značajno veća sredstva u budžetu Grada za sve kategorije boračke populacije – zaključio je Miljanović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )